TRI MARINADE za savršen roštilj: Klasika, Teksas ili Egzotika, izbor je vaš! (VIDEO)

Novosti online

14. 05. 2023. u 19:00

UPOTPUNITE svoj roštilj sa klasičnom, teksaškom ili egzotičnom marinadom

ТРИ МАРИНАДЕ за савршен роштиљ: Класика, Тексас или Егзотика, избор је ваш! (ВИДЕО)

Foto: Shutterstock/Printskrin/ Jutjub/ SAM THE COOKING GUY

KLASIČNA marinada

Sastojci: 100 ml suncokretovog ulja, 100 ml maslinovog ulja, 100 ml jabukovog sirćeta, 2 kašičice soli, 2 čena belog luka, 1 kašičica bibera, 1/2 kašičice mlevene crvene paprike, 1 crni luk.

Meso će biti najbolje ako ga ostavite da prenoći u marinadi.

Crni luk sitno naseckati, kao i beli luk. Sve sastojke dobro promešati. Umakati komade mesa u marinadu, slagati ih u posudu, zaliti preostalom marinadom i poklopiti. Ostaviti na hladnom par sati, najbolje preko noći. Pre pečenja meso izvaditi iz marinade, ocediti ga i skinuti sa njega komadiće luka. Peći prvo sa jedne strane, potom sa druge dok ne bude lepo zapečeno.

TEKSAŠKA marinada

Sastojci: 100 ml suncokretovog ulja, 250 ml pasiranog paradajza, 2 kašičice mrvljenog čilija, 2 čena belog luka koji je blago nagnječen, 2 kašičice Vočester sosa, 1 kašičica Tabasko umaka.

Za pripremu ponovite sve korake kao i kod kasične marinade.

EGZOTIČNA marinada

Sastojci: 2 kašike meda, 2 kašike soja sosa, 2 kečapa, 2 senfa, 2 kašike vočester sosa, 2 - 3 kapi tabasko sosa, 2 čena belog luka, kašičica mlevenog bibera, kašičica mlevenog đumbira, 2 kašičice soli.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)