PREUKUSNA ČORBA OD MIROĐIJE I PERŠUNA: Jelo na kašiku, koje se sprema očas posla
Donosimo vam neodoljivi recept za čorbu od mirođije i peršuna, koja se sprema očas posla.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 100 g svežeg peršuna
- 150 g mirođije
- 1/2 dl ulja
- 1 kašika brašna
- 2/3 čaše kiselog mleka
- 2 jajeta
- malo soka od limuna
- biozačin
Priprema:
1. Dobro oprati i sitno iseckati peršun i mirođiju, pa ih izdinstati na ulju. Dodati biozačin.
2. Dodati brašno, propržiti i njega, pa sipati vruću vodu i krčkati 15 minuta.
3. Čorbi na kraju dodati umućena žumanca s kiselim mlekom.
4. Na samom kraju dodati malo limunovog soka i jelo poslužiti vruće.
5. Savet: Pazite koliko vode dodajete, čorba ne sme da bude ni previše gusta, ni previše retka.
(Stil)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

ČORBA OD KOPRIVE: Zdrava i ukusna, može i posna, a pritom se jednostavno pravi
19. 03. 2024. u 15:00

BELA ČORBA SA SLANINOM I KUKURUZOM: Jelo koje ćete iznova i iznova praviti
15. 03. 2024. u 20:00

ZAGREJAĆE VAM DUŠU I TELO, ZDRAVA I DIJETALNA: Neodoljiva čorba od patlidžana
12. 01. 2024. u 19:20

VELIKI PREOKRET U NAJBRUTALNIJEM RATU: Uz pomoć Putina pao glavni grad, Rusija dobija vojnu bazu od neprocenjivog značaja?
DOGODIO se preokret u najbrutalnijem ratu i to zahvaljujući Vladimiru Putinu, predsedniku Rusije. Naime, sudanske oružane snage zauzele su Kartum izbacivši iz delova sudanskog glavnog grada pobunjenike iz Snaga za brzu podršku. Reč je o važnoj prekretnici u sukobu koji tu afričku zemlju pustoši već dve godine.
31. 03. 2025. u 08:39

AMERIKA SPREMA VELIKI UDAR: Bombarderi "ubice" ciljaju nuklearne elektrane u Iranu (FOTO)
Sjedinjene Države su rasporedile stelt bombardere B-2 Spirit u vojnu bazu Dijego Garsija u Indijskom okeanu, potez koji bi navodno mogao biti povezan sa pripremama za potencijalni napad na iransku nuklearnu infrastrukturu.
29. 03. 2025. u 19:25

TEŠKI TRENUCI: Otkriven uzrok smrti Željka Rutovića
JEDAN je od retkih učesnika filma "Vidimo se u čitulji" koji su preživeli, preminuo je u Italiji.
31. 03. 2025. u 12:59
Komentari (0)