MEKSIČKA SALATA: Pikantna salata osvojiće sva vaša čula, kako ukusom, tako i izgledom
Za meksičku kuhinju važi pravilo da je pikantna. Meksikanci vole da u svoja jela dodaju papriku, crni luk i beli luk. A takođe neke od neizostavnih namirnica su i crveni pasulj i kukuruz šećerac, tako da se ova salata može smatrati njihovim tradicionalnim jelom.
Sastojci:
- 1 konzerva crvenoga pasulja
- 2 konzerve tunjevine
- konzerva kukuruza šećerca
- 1 crvena paprika
- 2 glavice luka
- so, biber
- maslinovo ulje
- jabukovo sirće
- seckana ili mlevena ljuta papričica
Priprema:
Pasulj i kukuruz dobro ocedite da ne ostane soka i stavite u činiju. Luk i papriku isecite na kockice pa dodajte u istu činiju, kao i ljutu papričicu. Ubacite i tunjevinu. Začinite po želji, na kraju dodajte sirće i ulje pa dobro promešajte. Ostavite na pola sata u frižider.
(stvarukusa/mondo)
Preporučujemo
PABLOVA SALATA: Najjednostavnija zdrava večera koja nema mnogo kalorija
11. 04. 2024. u 17:00
SAVRŠENA ZA PRVE PROLEĆNE DANE: Salata od karfiola, zelene boranije i tikvice
09. 04. 2024. u 11:00
ZELENSKI SAZVAO ČITAV GENERALŠTAB: Izdao hitno naređenje, tek sada sledi haos na frontu u Ukrajini
UKRAJINSKI predsednik Vladimir Zelenski hitno je sazvao sastanak sa visoko pozicioniranim zvaničnicima Generalštaba i vojske zbog situacije na frontu, navodi britanski ekspert Aleksandar Merkuris na svom blogu na Jutjubu.
04. 05. 2024. u 20:06
U NEDOUMICI STE? "Vaskrse" ili "voskrese"? Ovako se pravilno čestita Uskrs ili Vaskrs?
U SUSRET najvećem pravoslavnom prazniku, pokušaćemo da razbijemo nedoumice oko toga kako je pravilno čestitati Uskrs odnosno Vaskrs.
04. 05. 2024. u 21:16
POSLE OPTUŽBI DA KRIJE NACIONALNOST I VEROISPOVEST: "Ja sam Srpkinja, krstiću sina u Hramu!" Maja Berović o PRAVOM imenu i poreklu
"JA SAM Srpkinja i ponosim se time!"
01. 05. 2024. u 13:14
Komentari (0)