NE MORATE IĆI U PEKARU: Napravite DOMAĆI BUREK SA MESOM (VIDEO)
NAPRAVITE sami burek sa mesom.
Kako napraviti burek sa mesom u domaćoj radinosti sa bogatim nadevom, hrskavom korom i ukusom koji pokreće sva čula? Pekarski burek ni približno ovako dobar kao ovaj. Vredi napraviti, probati i uživati u svakom zalogaju...
Burek sa mesom - sastojci:
500 g ml. mesa
1/2 kg tankih kora
soli, bibera
ulja
200 ml vode
Burek sa mesom - priprema:
Ispržiti sitno seckan crni luk pa dodati mleveno meso i propržiti. Posoliti, pobiberiti... Tepsiju 24 cm prečnika dobro podmazati uljem, pa je prekriti korom.
Tri kore zgužvati kao harmoniku, pa prekriti dno, malo pouljiti i poprskati vodom. Prekriti sa druge tri zgužvane kore. I njih pouljiti i poprskati vodom.
Tako i treći red, pa ubaciti trećinu mesa, a zatim idemo isto kao prvi put tri reda kora, pa meso kore... meso kore...
Prekriti korom i premazati uljem ušuškani burek i peći na 200 stepeni oko 50 minuta. Sjajan je, hrskav, pun fila, uživajte.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
IMATE PUDING, IMATE VIŠNjE? Zašto ne biste napravili kolač za sladokusce (RECEPT)
16. 03. 2023. u 09:00
NAPRAVITE KLUPKO POGAČU: Mekana i ukusna, a brzo se sprema (VIDEO)
15. 03. 2023. u 15:00
PUN POGODAK: Mali, posni mafini hlebčići sa semenkama (VIDEO)
14. 03. 2023. u 18:00
NEOČEKIVANA IZJAVA BERBOKOVE O HARKOVSKOJ OBLASTI: Bolno priznanje nemačke ministarke
NEMAČKA ministarka spoljnih poslova Analena Berbok priznala je ozbiljne poteškoće za Oružane snage Ukrajine u Harkovskoj oblasti.
18. 05. 2024. u 12:12
ZASTRAŠUJUĆE UPOZORENjE TRAMPA: Treći svetski rat bi mogao izbiti pre predsedničkih izbora u SAD
BIVŠI američki predsednik Donald Tramp izjavio je da bi za pet meseci preostalih do izbora u SAD mogao da izbije treći svetski rat zbog nesposobnosti aktuelnog američkog rukovodstva.
18. 05. 2024. u 09:45
KAKO JE KOSOVO I METOHIJA DOBILO IME? Različito poreklo i velika simbolka - naziv koriste SAMO SRBI
KOSOVO i Metohija veoma su značajan deo srpske istorije i tradicije, ali retki su oni koji znaju kako je tako važno podneblje našeg postanka i identiteta dobilo ime. Obe reči u nazivu nađe južne pokrajine imaju različito poreklo i veliku simboliku.
18. 05. 2024. u 11:47
Komentari (0)