MEKANA TOPLA TORTA KOJA SE TOPI U USTIMA: Recept za najbolju i najbržu čokoladnu tortu dolazi iz Švedske
Švedska čokoladna torta jede se topla, a svako ko ju je probao nije ostao ravnodušan.

Foto: Jutjub/Printskrin/How 2 Bake It by Marko Strižak
Sastojci:
- 135 g putera + za namastiti kalup
- 55 g kakaa u prahu
- 350 g šećera
- 2 čajne kašičice vanilin šećera
- 2 kašike šećera u prahu
- 130 g glatkog brašna + za posipanje kalupa
- 3 jaja
- prstohvat soli
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Kalup namastite maslacem i pospite brašnom. U loncu na laganoj vatri otopite maslac. Sklonite s vatre i umešajte ostale sastojke. Ručno mešajte dok ne nestanu grudvice i ne dobijete jednoličnu smesu.
Sipajte smesu u podmazan kalup za torte i pecite 35 minuta. Proverite kako napreduje pečenje nakon 20 minuta. Gotova torta mora da ima formiran biskvit spolja ali mora biti gnjecava i gotovo tečno iznutra – moći ćete to da proverite tako što je podignite s obe ruke i u vazduhu nežno zaljuljate levo-desno.
Pustite da se torta malo ohladi u kalupu, a zatim je prebacite na tanjir za posluživanje. Bogato je pospite šećerom u prahu i poslužite toplu.
Prijatno!
(stil.kurir.rs)

Kari’s on fire – Pešić se vraća na klupu Pirota!
SVUDA pođi, kući dođi – Pešić se vraća na klupu Pirota! Kako Mozzart sport saznaje, selektor košarkaške reprezentacije Srbije preuzima još jedan važan zadatak i diže ceo svoj rodni kraj na noge! Ova odgovorna dužnost poverena mu je u velikoj akciji Fondacije Mozzart i KSS-a, a svečana promocija zakazana je za subotu, 21. jun u 20.00 časova na Omladinskom stadionu u Pirotu!
19. 06. 2025. u 13:00

SRPSKA POSLA: Nikola Jokić zapanjio svet! Vratio se u Srbiju i uradio OVO (VIDEO)
NIKOLA Jokić je najbolji košarkaš planete, ali dajte mu loptu i biće najbolji u svakom sportu. To je pokazao još jednom.
08. 06. 2025. u 08:54

DUŠAN U ŠOKU: Šta je Tramp pitao Vlahovića
AMERIČKI predsednik Donald Tramp ugostio je u Ovalnom kabinetu ekipu Juventusa, a onda postavio škakljivo pitanje Vlahoviću i drugovima.
19. 06. 2025. u 10:33
Komentari (0)