PREPUNA FILA I TOPI SE U USTIMA: Probajte Afričku kraljicu i nećete poželeti ni jednu drugu čokoladnu tortu ikada

Novosti online

05. 01. 2024. u 18:00

BOGATOG i kremstog ukusa, koji će vas potpuno osvojiti.

ПРЕПУНА ФИЛА И ТОПИ СЕ У УСТИМА: Пробајте Афричку краљицу и нећете пожелети ни једну другу чоколадну торту икада

Foto Shutterstock

Potrebno:

* 2 margarina ili putera

* 650 gr šećera u prahu

* 15 jaja

* 700 gr čokolade za kuvanje

* 9 kašika brašna

* 700 gr šlag krema od čokolade

* 1 l mleka

Priprema:

Umutiti 2 margarina sa 650 g šećera u prahu. Odvojiti belanca od žumanaca i posebno ih umutiti. U umućeni margarin i šećer u prahu dodati umućena žumanca, rastopljenu čokoladu i umućena belanca.

Sve to umutiti mikserom i od dobijene smese odvojiti u posebnu posudu 39 kašika.

Zatim u odvojenu smesu dodati 9 kašika brašna. U pleh obložen aluminijumskom folijom staviti 13 kašika smese u koju smo dodali brašno i peći koru na 200 C, 10 do 15 minuta.

Postupak ponoviti još 2 puta tako da dobijemo 3 kore. Umutiti 700 gr šlaga sa 1 l mleka.

Kore filovati tako što na prvu koru namažemo dabijen fil, a preko fila šlag, zatim staviti drugu koru, pa fil, šlag i na kraju staviti treću koru. Zatim celu tortu ukrasiti preostalim šlagom.

(Stil)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

LOŠE VESTI ZA SINERA: Prvo doping afera, a sada i ovo