SAVRŠEN FIL OD KARAMELIZOVANOG ŠEĆERA I LEŠNIKA: Posne grilijaš oblande koje krckaju u ustima

Novosti online

04. 01. 2024. u 15:30

OBAVEZNO isprobajte ovaj recept. Posne grilijaš oblande su savršeni sitni kolači koji će ulepšati svaku trpezu.

САВРШЕН ФИЛ ОД КАРАМЕЛИЗОВАНОГ ШЕЋЕРА И ЛЕШНИКА: Посне грилијаш обланде које крцкају у устима

Foto Shutterstock

Oblande sa čokoladom su starinski kolač, naš predlog je da napravite posne grilijaš oblande. Kombinacija krckavog karamelizovanog šećera sa lešnicima i oblandama je savršena i ne postoji osoba koja će odoleti.

Potrebno:

* 200 g šećera
* 100 g lešnika
* 10 oblandi
* 200 g margarina

Za fil: 

* 200 g šećera u prahu

* 200 ml vode
* 1 kesica vanilin-šećera
* 100 g mlevenih oraha ili lešnika

Recept za grilijaš oblande:

Otopite šećer u šerpi uz neprestano mešanje, a onda dodajte seckane lešnike. Brzo mešajte kako bi se šećer i lešnici sjedinili. Sipajte grilijaš na pek-papir i poravnajte. Ostavite da se stegne. U šerpu sipajte vodu, šećer u prahu i vanilin šećer.

Kuvajte dok ne dobijete gust sirup, sve vreme mešajte. Sklonite sa šporeta i ostavite da se ohladi. Zatim dodajte seckane lešnike i promešajte. U fil dodajte margarin koji ste otopili, pa sve lepo sjedinite mikserom. Izvadite grilijaš iz frižidera i dobro ga izblendirajte, pa dodajte u fil i promešajte. Oblandu stavite na pleh obložen pek-papirom, pa premažite filom i preko stavite drugu oblandu. Tako radite dok ne utrošite sve. Poslednji red treba da bude oblanda. Pokrijte folijom i stavite nešto teško preko. Ostavite preko noći da se stegne u frižideru ili na terasi.

(StvarUkusa/Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KO SU VELIKI ŠAMPIONI SA MALIH TERENA? NASTAVLJA SE AKCIJA „FUDBAL JE VIŠE OD IGRE“