NAJBOLJI RECEPT ZA RUSKE KAPE: Danima ostaju sveže, sočne i mekane

Jovana Vasić

26. 02. 2024. u 22:11

Donosimo vam najbolji recept za ruske kape, koje danima ostaju sveže i mekane.

НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА РУСКЕ КАПЕ: Данима остају свеже, сочне и мекане

Foto: Printskrin Jujtub/ Marija Karma

Sastojci:

  • 8 jaja 650 g šećera 20 kašika brašna 2 kašike kakaoa 8 kašika tople vode 500 ml mleka 1 vanilin šećer 250 g margarina

Priprema:

  •  Dobro umutiti jaja sa 400 grama šećera, pa dodati 14 kašika brašna, kakao i toplu vodu. Mutiti dok se ne dobije jednolična smesa, pa peći koru na 200 stepeni u četvrtastom podmazanom plehu koji je posut brašnom.
  •  Za fil zagrejati mleko i dodati 250 grama šećera, pa u malo mleka razmutiti šest kašika brašna i vanilin šećer. Od ove smese skuvati puding, pa u ohlađenu masu dodati umućen margarin.
  •  Malom čašom vaditi kružiće od kore, svaki iseći napola i filovati unutra i spolja, sa strane ih uvaljati u kokosovo brašno, a odozgo premazati rastopljenom čokoladom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SIN BIVŠEG SRPSKOG FUDBALERA PAO SA VIŠE OD TRI TONE DROGE! Nema dalje od ovoga, ovo je Liga šampiona!