STARINSKI KOLAČ S VIŠNJAMA BEZ MANE: Ovu pitu možete da pravite sa mlevenim orasima, lešnicima ili klicama žitarica
U KOLAČ s višnjama probajte da ubacite mlevene orahe, lešnike ili klice žitarica, a obično brašno možete da zamenite nekim zdravijim.

Foto Shutterstock
Sastojci:
ZA TESTO:
* brašno, 1 šoljica
* prašak za pecivo, 1 kašičica
* so, 1/8 kašičice
* mleveni karanfilić, 1/8 kašičice
* šećer, 2/3 šoljice
* maslac, 3,5 kašike
* nemasni krem sir, 3 kašike
* mleveni bademi, 2 kašike
* ekstrat badema, 1/4 kašičice
* jaja, 1 kom
* nemasno mleko, 1/3 šoljice
ZA FIL:
* seckani bademi, 2 kašike
* oceđene višnje, 2 šolje

Foto Shutterstock
Priprema:
- Pomešajte brašno s praškom za pecivo, mlevenim karanfilićem i solju. Umutite jaje sa šećerom, maslacem, sirom, mlevenim bademima i mlekom, pa dodajte brašno i umesite testo. Testo rasporedite na dno pleha obloženog pek-papirom i pecite 30 minuta na 180 stepeni. Višnje pomešajte sa šećerom, složite ih preko testa, a odozgo pospite bademima. Vratite u rernu i pecite još 20 minuta.
(Super recepti/Žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

OVO JE IDEALAN RECEPT ZA ŠTEDLjIVE DOMAĆICE: Džigerica pečena sa jabukama (VIDEO)
27. 02. 2024. u 10:00

TRAMP SPUSTIO CARINE I SRBIJI: Evo koliko sada iznose i kada odluka stupa na snagu
PREDSEDNIK SAD Donald Tramp izjavio je danas da će svim zemljama, uključujući i Srbiju, uvedene carine biti suspendovane, osim za Kinu, kojoj je tarife uvećao na 125 odsto.
09. 04. 2025. u 20:44

PROGLAŠENO VANREDNO STANjE U SLOVAČKOJ: Dato uputstvo i za Srbiju,Austrija ZATVORILA 20-ak graničnih prelaza da spreči širenje slinavke i šapa
MINISTARSTVO poljoprivrede Srbije apelovalo je nedavno na sve stočare, veterinare i druge aktere u sektoru stočarstva da preduzmu sve neophodne mere kako bi sprečili potencijalni unos bolesti slinavke i šapa u Srbiju i budu maksimalno odgovorni.
08. 04. 2025. u 14:48 >> 18:42

"HVATI SE LOŽE NA GLUPOSTI" Vedrana Rudan oštro o Tompsonovom koncertu: "Neće se desisti!"
"HRVATI po ko zna koji put lažu sami sebe i lože se na gluposti."
09. 04. 2025. u 21:00
Komentari (0)