NAJBRŽE ORASNICE: Gotove su za tren oka, a nestaće sa stola čim ih postavite

Novosti online

23. 03. 2024. u 17:00

ZNAĆE i dete da ih napravi, a pomeraju granice dobrog ukusa.

НАЈБРЖЕ ОРАСНИЦЕ: Готове су за трен ока,  а нестаће са стола чим их поставите

Foto Shutterstock

Sastojci:

* 3 belanca
* 250 gr šećera
* 300 gr samlevenih oraha
* 150 gr krupno samlevenih ili iseckanih oraha

Priprema:

Rernu zagrejte na 170 stepeni.

Šećer sipajte u posudu pa dodajte mlevene orahe i belanca. Rukom zamesite smesu.

Odvajajte deo po deo smese pa mokrim dlanovima napravite valjak.

Spuštajte valjkove na radnu površinu posutu seckanim orasima, pa valjajte u njih.

Zatim savijte valjkove u polukrug pa ređajte u pleh obložen pek papirom.

Sušite orasnice oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni.

Prohladite pa služite ili čuvajte u metalnoj kutiji.

Prijatno!

Foto Shutterstock

(Trpeza)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO NIJE NORMALNO: Siner pred veliko finale Torina