NAJBRŽE ORASNICE: Gotove su za tren oka, a nestaće sa stola čim ih postavite
ZNAĆE i dete da ih napravi, a pomeraju granice dobrog ukusa.

Foto Shutterstock
Sastojci:
* 3 belanca
* 250 gr šećera
* 300 gr samlevenih oraha
* 150 gr krupno samlevenih ili iseckanih oraha
Priprema:
Rernu zagrejte na 170 stepeni.
Šećer sipajte u posudu pa dodajte mlevene orahe i belanca. Rukom zamesite smesu.
Odvajajte deo po deo smese pa mokrim dlanovima napravite valjak.
Spuštajte valjkove na radnu površinu posutu seckanim orasima, pa valjajte u njih.
Zatim savijte valjkove u polukrug pa ređajte u pleh obložen pek papirom.
Sušite orasnice oko 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 170 stepeni.
Prohladite pa služite ili čuvajte u metalnoj kutiji.
Prijatno!

Foto Shutterstock
(Trpeza)

SKANDAL U BRITANIJI, PORODICE U ŠOKU: Direktorka mrtvačnice gledala crtani film sa mrtvim bebama u svojoj kući
EJMI Apton (38), osnivačica udruženja Florrie’s Army u Lidsu u Engleskoj, našla se u centru velike afere nakon što su roditelji preminule dece otkrili da su tela njihovih beba držana u njenoj kući umesto u mrtvačnici.
27. 08. 2025. u 17:50

OVO JE DETALjAN SPISAK NAMIRNICA KOJIMA ĆE PASTI CENA: Nove ekonomske mere važne za građane
PRESEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je juče prilikom izlaganja o smanjenju marži na kućnu hemiju i prehrambene proizvode, a u okviru predstavljanja novih ekonomskih mera za građane, da sniženje koje će uslediti kao posledica ograničenja trgovačkih marži obuhvata 3000 proizvoda iz 23 grupe.
25. 08. 2025. u 13:15

NEOBJAŠNjEN FENOMEN: Mnoštvo zmija dolazi u crkvu svake godine na Veliku gospojinu - "poštuju" stari kalendar (FOTO/VIDEO)
PRAVOSLAVNI vernici 28. avgusta slave Veliku gospojinu, a zanimljiv fenomen, koji nauka još nije objasnila, vezuje se za ovaj praznik na grčkom ostrvu Kefalonija. Doduše - ne za 28. avgust, već za 15. kada se Velika gospojina slavila po starom kalendaru. U to vreme, svake godine, u jednu crkvu dolazi veliki broj zmija, što je navelo maštovite lokalce da iskonstruišu brojne legende.
28. 08. 2025. u 11:02
Komentari (0)