MEKE, VAZDUŠASTE, SA MIRISOM DETINJSTVA: Domaće kiflice sa borovnicom, uživaćete u svakom zalogaju
JEDNA od poslastica koja nas podseća na detinjstvo su - kiflice.

Foto Shutterstock
Slane, ili slatke, sa pečurkama, sirom, džemom, kremom, ili voćem, onako meke i vazdušaste, prosto se tope u ustima pri svakom zalogaju.
Mi vam predlažemo da ih napravite sa borovnicama, sigurni smo da ćete uživati u ovom mirisu i ukusu koji će, na jedan moderan način, da nas vrati u detinjstvo.
Potrebno je:
- 1.200 g glatkog brašna
- kesica praška za pecivo
- 200 g šećera
- kesica vanilin šećera
- 200 g maslaca ili margarina
- 2 jajeta
- 400 ml mleka
Za fil:
- oko 300 g svežih ili smrznutih borovnica
- 100 g šećera
Za premaz:
- jaje
Za posipanje:
- šećer u prahu, po želji
Recept za kiflice sa borovnicama
Zagrejte rernu na 225 stepeni. Ako koristite smrznute borovnice, odmrznite ih. Umešajte komadiće maslaca ili margarina u brašno, kao i prašak za pecivo i vanilin šećer. Dodajte jaja i mleko pa zamesite testo. Podelite ga na šest loptica, pa ih prebacite na pobrašnjavljenu površinu. Svaku lopticu razvaljajte u krug prečnika oko 25 cm. Zatim svaki krug isecite na 8 trouglova. Borovnice pospite šećerom pa na svaki trouglić kašikom stavite nekoliko njih. Zamotajte trouglove u oblik kiflice i stavite ih na pleh obložen papirom za pečenje. Zatim ih premažite umućenim jajetom. Pecite oko 15 minuta u zagrejanoj rerni, pa izvadite i ohladite kiflice. Tek kada se dobro prohlade pospite prah šećerom i poslužite.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

EPIROT PITA SA MESOM: Ovako je prave Grci, a super je za doručak
06. 09. 2024. u 07:00

ZAPEČENE PALAČINKE SA PILETINOM I PEČURKAMA: Brza večera idealna za kraj dana
04. 09. 2024. u 19:00

IZDAŠNA OBROK SALATA GOTOVA ZA 10 MINUTA: Veoma je zasitna i ukusna
04. 09. 2024. u 08:00

RULjA IZVUKLA BRITANCA IZ STANICE I ZAPALILA GA: Policija nije reagovala iz straha za sopstvenu bezbednost
BRITANSKI državljanin preminuo je od posledica teških opekotina nakon što ga je, prema navodima lokalnih medija, grupa ljudi izvukla iz policijske stanice i zapalila na ulici, javlja Skaj njuz.
22. 04. 2025. u 12:01

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

Halid Bešlić "težak" 13 miliona €, a živi od kirije - "uvalio" se u kredit
"SADA iznajmljujem sve i živim od kirije, tako je najbolje."
21. 04. 2025. u 18:56 >> 18:56
Komentari (0)