DONACIJA PLASTENIKA: Dodeljuju se najugroženijim sugrađanima

V.Mitrić

30. 09. 2020. u 13:49

U OKVIRU projekta „Direktna socio-ekonomska pomoć izuzetno ugroženim porodicama u lokalnim zajednicama u BiH u Bijeljini je ozvaničena donacija plastenika socijalnom preduzeću „Agroplan“, a plastenici su ranije obezbeđeni i za četiri pojedinca, odnosno porodice, iz Velike Obarske, Brodca i Dazdareva.

ДОНАЦИЈА  ПЛАСТЕНИКА: Додељују се најугроженијим суграђанима

Foto V. Mitrić

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić kaže da su pare za nabavku plastenika obezbedili Ministarstvo spoljnih poslova Nemačke i nevladina organizacija iz Sarajeva „ASB“.

- Cena jednog plastenika iznosila je 3.500 konvertibilnih maraka, a mi smo učestvovali sa 800 KM po plasteniku. Projekat se sprovodi u 12 opština i gradova u BiH i mogu da najavim da će biti realizovan i naredne godine, što je lepa vest, kada znamo da se plastenici dodeljuju najugroženijim sugrađanima – poručio je Mićić.

Rusmir Hanić iz „ASB-a“ kaže da su korisnici projekta birani posredstvom bijeljinskog Centra za socijalni rad, ali da je od ove godine omogućeno doniranje plastenika i nevladinim organizacijama, javnim ustanovama i drugim ustanovama.

- Ljudi su uglavnom oduševljeni donacijom, a najbolji pokazatelj uspešnosti je to što su neki raniji korisnici uspeli da ostvare dobit i kupe nove plastenike – istakao je Hanić.

Korisnici najavljuju da će u plastenicima uzgajati papriku, paradajz, patlidžan, spanać, blitvu i sezonsku salatu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!