''NE IDEM NIGDE DOK NE NAPUNIM 103 GODINE'': Marina Abramović ima recept za dugovečnost, a kaže da već zna pobednika izbora u SAD

Novosti online

03. 08. 2024. u 15:29 >> 15:31

ZANIMA je i mistika i kaže da već zna ko će pobediti na američkim izborima.

НЕ ИДЕМ НИГДЕ ДОК НЕ НАПУНИМ 103 ГОДИНЕ: Марина Абрамовић има рецепт за дуговечност, а каже да већ зна победника избора у САД

Foto: Tanjug

Kraljica performansa Marina Abramović otkrila je da planira da živi više od sto godina i kako to namerava da ostvari.

- Ne idem nigde dok ne napunim 103 godine - rekla je 77-godišnja umetnica.

- U američkoj kulturi, kada si star, kao da si prljav, kao da nešto nije u redu sa tobom. U balkanskoj kulturi je biti star zapravo kul.

Rekla je i da joj je velika želja da u svom životu konačno vidi vanzemaljce, da je radoznala kao petogodišnje dete.

- Pre nekoliko godina pitala sam Ričarda Bransona da li može da mi da kartu u jednom pravcu da odem gore i da se nikada ne vratim. Želim da vidim šta je iza svega ovoga. Želim da vidim crne rupe. Ko je napravio univerzum?

Našalila se i na račun sebe, opisujući kako misli da će izgledati sa 120 godina: - Nos će mi biti jako veliki, brada će mi biti zalepljena i imaću bujnu kosu.

A da bi ostala zdrava i dugo živela, pridržava se stroge dijete, rekla je.

- Svaki dan jedem brancina, ribu sa roštilja, sa povrćem na pari. Ništa više. Ne večeram. Lagano doručkujem, pa jedem oko 2 sata. Kad ostariš, nemaš da jedeš toliko jer ne trčiš okolo kao lud.

Marina takođe smatra da nam treba još dobrih vesti.

- Vesti su uvek loše – svako jutro, jedan užas za drugim. Zašto su ljudi istorijski uvek u ratu? Zašto imamo nasilje? Kako to da nikada nismo naučili lekcije? Kako to da nikada nismo naučili jednostavne stvari Oprostite jedni drugima, mislim da su nam potrebne dobre vesti, kada su svi slikali užase rata, četiri godine.

Priznala je da nema kontakt ni sa kim iz svoje generacije.

- Tako su dosadni i depresivni. Oni su polumrtvi, uvek se žale, uvek bolesni.

Takođe je zainteresovana za misticizam - poput kristala i numerologije.

Dobila je, otkrila je, nekoliko opklada sa prijateljima 2016. godine nakon što je njen „čitač horoskopa” predvideo da će Donald Tramp pobediti na izborima. Rekao je da će izgubiti 2024.

(Jutarnji.hr)

BONUS VIDEO: KAKO POVEĆATI SAMOPOUZDANjE KADA JE REČ O TRENINGU KOD GOJAZNIH OSOBA

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LAST MINUTE AKCIJA! Zgrabite popust čak do 360€ i rezervišite svoje letovanje na najpopularnijoj destinaciji ove sezone!