NEVIĐEN SKANDAL NA EURO 2024! Dozvoljeno veličanje tzv. OVK, a zabranjeno "Kosovo je Srbija!"

Novosti online

16. 06. 2024. u 12:33

BRUKA stiže bruku, a da nije ni počeo derbi meč 1. kola Evropskog prvenstva u fudbalu, u kome igraju Srbija i Engleska. Skandal je počeo dan ranije, a "prelio" se i na nedeljni dan, u kome se sastaju engleska i srpska reprezentacije.

НЕВИЂЕН СКАНДАЛ НА ЕУРО 2024! Дозвољено величање тзв. ОВК, а забрањено Косово је Србија!

Foto: Profimedia

Podsetimo, u subotu uveče su se u Nemačkoj desile ogromne velikoalbanske provokacije.

Na utakmici Italija - Albanija u Dortmundu bilo je i zastava tzv. Oslobodilačke vojske Kosova, i tzv. "Velike Albanije" ... 

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

... a organizatori su dozvolili čak i osobama u uniformama tzv. UČK da budu na tribinama.

KLIKNI I UZMI 3000 BONUS
DOBRODOŠLICE BEZ DEPOZITA

Kao da je u pitanju veliko, organizovano, i od nemačkih organizatora"aminovano" proslavljanje ideje da se otimaju tuđe teritorije, jer... kako se drugačije može objasniti da su se i na ulicama Dortmunda nesmetano nosile i zastave tzv. "velike Albanije" koja bi, po njihovim zamislima, trebalo da obuhvati i teritorije koje pripadaju Srbiji, Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji i Grčkoj?

Albanski navijači sa zastavom tzv. "velike Albanije" pred meč sa Italijom / Screenshot / X / Kos data

Pritom, zastave su istog dizajna kao ona čuvena koja je dronom doneta od strane albanskog provokatora na meč Srbija - Albanija u Beogradu, pre deset godina.

Šta se nalazi na spornoj zastavi?

Najpre, tu je reč "Autohtonos", koja bi trebalo da označi da su Albanci autohtoni narod na celokupnoj teritoriji koja je prikazana na zastavi. A osim kompletne Republike Albanije i južne srpske pokrajine Kosovo i Metohija, u sastav tzv. Velike Albanije sa mape ulazi gotovo polovina Crne Gore, uključujući Podgoricu, zatim gotovo polovina Severne Makedonije, uključujući Skoplje, gotovo kompletna severozapadna Grčka, od prevlake na Prevezi, uključujući Krf i Janjinu, ali tu su i drugi delovi Srbije - Preševo, Bujanovac, Medveđa, Raška oblast, Toplica...

Dva čoveka čiji su likovi na zastavi su političar Ismal Ćemali, koji je pisao albansku Deklaraciju nezavisnosti i prvi premijer i ministar spoljnih poslova Albanije (1912. - 1914), a drugi je Isa Boljetini (rođen u Boljetinu kod Mitrovice 1864. godine) jedan od "pionira borbe" za albansku nezavisnost, koji se u Balkanskim ratovima borio protiv Srbije.

Dron sa zastavom tzv. "velike Albanije" koji je prekinuo utakmicu Srbija - Albanija 2014. godine / FOTO: Tanjug/AP

Skandal na dan srpske utakmice: Ne mogu poruke "Kosovo je Srbija!"

Da bruka organizatora bude još veća, pokazalo je ono što je naloženo našoj kući fudbala.

Naime, Fudbalski savez Srbije je u nedelju oko podneva morao da obavesti sve naše navijače da će na "večerašnjoj utakmici između Srbije i Engleske u Gelzenkirhenu isključivo biti dozvoljeno unošenje zvaničnih zastava Republike Srbije i Fudbalskog saveza Srbije".

U saopštenju, odlukom organizatora EURO 2024, navodi se:

"Drugi baneri, zastave ili transperenti neće moći da se unesu na stadion".

Dakle, u subotu je moglo da se velikoalbanska histerija proslavlja i zastavama sa oduzetim teritorijama drugih država, i transparentima, i uniformama teroristkih organizacija, a u nedelju, kada je Srbije u pitanju, može samo zastava. Ni slučajno, recimo, poruka "Kosovo je Srbija", ili "Nema predaje!".

Dvostruki aršini?

Da, biće da je ovo što se dešava na Evropskom prvenstvu u fudbalu upravo definicija toga.

Kada igra Srbija

Fudbalska reprezentacija Srbije igra protiv Engleske (danas, 16. juna, od 21 sat u Gelzenkirhenu), a potom dva meča na minhenskoj Areni - najpre 20. juna od 15 sati protiv Slovenije, te 25. juna od 21 protiv Danske.

Ako vas Evropsko prvenstvo u fudbalu zanima, pratite šampionat svakodnevno na posebnoj stranici portala "Novosti" posvećnoj EURO 2024. Jer već sada tu vas očekuje obilje zanimljivog, ali i važnog materijala.

Bonus video: Ovo su deca skandirala Bugarima na meču Srbija - Bugarska u Leskovcu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BOLNA ISPOVEST ŽIKE TODOROVIĆA: Nikada se nije oporavio od iznenadne smrti oca i sina