NISU IGRALI NI MINUT ZA VEČITE: Od njih Srbija mnogo očekuje na Mundijalu u Kataru (FOTO)

Александар Илић
Aleksandar Ilić

03. 08. 2022. u 11:52

FUDBALSKA reprezentacija Srbije plasirala se na Svetsko prvenstvo u Kataru, način na koji je to učinio naš nacionalni tim daje nadu da na ovom Mundijalu može da ostvari zapažen rezultat.

НИСУ ИГРАЛИ НИ МИНУТ ЗА ВЕЧИТЕ: Од њих Србија много очекује на Мундијалу у Катару (ФОТО)

FOTO: AP/Darko Vojinovic

Nema sumnje da snaga naše reprezentacije stoji u napadu, gde Dragan Stojković Piksi raspolaže igračima vrhunskog kalibra - Dušanom Vlahovićem, Lukom Jovićem i Aleksandrom Mitrovićem.

Ipak, igrači od kojih se dosta očekuje su Sergej Milinković-Savić, Dušan Tadić, Stefan Mitrović, Miloš Veljković, Filip Kostić, Nemanja Maksimović, Nemanja Gudelj i Filip Đuričić.

Šta je to što ovi igrači imaju zajedničko, pitate se? Nijedan meč nisu odigrali u prvim timovima Zvezde i Partizana, a i pored toga uspeli su da izgrade velike karijere, pre svega vedete Vojvodine SMS i Tadić.

SERGEJ MILINKOVIĆ-SAVIĆ - Momak rođen u Ljeidi, u Španiji, karijeru je počeo u Vojvodini, gde se kao mlad preselio u Genk, a potom u Lacio, gde postaje čovek od poverenja vlasnika Klaudija Lotita, koji odbija da ga proda već godinama unazad. Važi za jednog od najtalentovanijih igrača Evrope kada je vezni red u pitanju.

FOTO: AP

DUŠAN TADIĆ - Tridesettrogodišnji Dušan Tadić zvezda je Ajaksa. Momak rodom iz Bačke Topole karijeru je počeo u lokalnom AIK-u, njegov talenat odveo ga je do Vojvodine, odakle se seli u Groningen, potom u Tvente, Sautempton i Ajaks, čiji je danas kapiten i najvažniji igrač.

FOTO: FSS

STEFAN MITROVIĆ - Rođeni Beograđanin, nakon juniorske karijere u Radu, seli se u Petražalku, Zbrojovku, a potom se 2012. vraća u Metalac, odakle odlazi u Kortrajk, Benfiku B, Real Valjadolid, Frajburg, Gent, Strazbur i 2021. godine u Hetafe, reprezentativac je od 2014. godine. Ostaće upamćen kao igrač koji je skinuo zastavu sa drona tokom meča protiv Albanije i kao defanzivac koji je "skinuo" gol Kristijana Ronalda u meču, koji će, ispostaviće se kasnije, biti presudan za odlazak na Svetsko prvenstvo u Kataru.

FOTO: M. Vukadinović

MILOŠ VELjKOVIĆ - Rođen je u Švajcarskoj, u Bazelu, pre 26 godina. Omladinsku karijeru počeo je u istoimenom klubu, 2011. seli se u Totenhem, "pevci" su ga slali na pozajmice u Midlsbro i Čarlton, potom se preselio u Verder iz Bremena gde nastupa od 2016. godine.

FOTO: N. Paraušić

FILIP KOSTIĆ - Kao devetnaestogodišnjak se iz kragujevačkog Radničkog preselio u Groningen, a od 2014. godine igra u Nemačkoj. Prvo za Štutgart, pa Hamburger, a član Ajntrahta je od 2018. godine. Od 2015. član je reprezentacije Srbije.

Foto AP

NEMANjA MAKSIMOVIĆ - Kao omladinac Crvene zvezde preselio se u Veronu, a potom iste godine u Domžale, gde je i počeo seniorsku karijeru. Nastupao je još za Astanu, Valensiju i Hetafe, prošao je sve selekcije Srbije, a od 2016. godine nastupa za "A" tim "orlova".

Foto: EPA-EFE/Roman Rios

NEMANjA GUDELj - Devet godina je nastupao kao junior za NAC Bredu, 2009. godine počeo je u istom klubu i seniorsku karijeru, nakon toga usledile su epizode u AZ Alkmaru, potom Ajaksu, a onda turneja po Kini u dresu Tjencin Tede i Guangdžua, nakon toga nastupao je za Sporting Lisabon i Sevilju. Član reprezentacije je od 2014. godine, rođen je u Beogradu.

FOTO: M. Vukadinović

FILIP ĐURIČIĆ - Juniorsku karijeru otpočeo je u Obrenovcu, primetila ga je Zvezda, ali brzo ga je prodala Olimpijakosu, vratio se u Obrenovac gde je karijeru počeo u Radničkom, potom su usledile selidbe u Hereven i Benfiku koja ga je slala na pozajmice u Manc, Sautempton i Anderleht, preselio se u Sampdoriju, pa u Sasuolo. Nedavno je potpisao za Sampdoriju.

FOTO: N. Paraušić

Nema sumnje da oni mogu mnogo da pruže i da narod od njih opravdano ima velika očekivanja.

BONUS VIDEO: PIKSI, VIDIMO SE, BRATE! Kad Dragan Stojković Piksi dođe na meč Radničkog iz Niša

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)