ŠVAJCARCI PRED MEČ SA SRBIJOM: Fudbal bi trebalo da bude u fokusu

Novosti online

02. 12. 2022. u 15:24

POSLE do sada mirnog turnira, uoči "finala" protiv Srbije, u nacionalnom taboru još uvek malo žurbe. Jan Zomer i Niko Elvedi su jako prehlađeni, a Džerdan Šaćiri i Noa Okafor još uvek nisu 100 odsto u formi.

ШВАЈЦАРЦИ ПРЕД МЕЧ СА СРБИЈОМ: Фудбал би требало да буде у фокусу

FOTO: AP/Tanjug

Parobrod švajcarske reprezentacije do sada je bio na mirnom moru u Kataru. Nema diskusija o tetovažama ili plavoj kosi, a ni priča o dvoglavom orlu iz 2018. neće postati velika tema. Srpska strana pomaže. Poruka je nedeljama ista: fudbal bi trebalo da bude u fokusu ovog petka.

Zdravstveni problemi sada dolaze u pogrešno vreme. Jakin izgleda napeto dan pre finalne utakmice u  grupnoj fazi. Nedostaje smirenost koja ga obično karakteriše. On se juče na početku konferencije za novinare uzdržao od generalne izjave o utakmici.

- Pitanja ću ostaviti vama - rekao je selektor "sajdžija".

Po mišljenju autora teksta Švajcarci ulaze u utakmicu kao blagi favoriti, jer se Srbija, takođe, žali na povređene igrače, i nerešen rezultat je Švajcarskoj dovoljan, sve dok Brazil osvoji bar bod protiv Kameruna. Međutim, Jakin ne želi da taktizira:

- Želimo da igramo dominantno od početka i da se plasiramo u osminu finala sa dobrim i ubedljivim učinkom - istakao je Jakin.

"Sajdžije" najviše nade polažu u odbranu. Ona je po njima praktično besprekorna - protiv Kameruna (1:0) i Brazila (0:1). Načelnik odbrane Manuel Akandži je uglavnom odgovoran za ovo. Zvezda Mančester sitija, koja je bila malo prehlađena pre utakmice sa Brazilom, odiše samopouzdanjem:

- Mi smo bolji tim što se tiče fudbala - rekao je bivši štoper Borusije Dortmund.

Podsetimo, utakmica Srbija - Švajcarska igra se večeras od 20 sati, a "orlovi" u ovaj meč ulaze sa jednim pobodom, dok rival ima tri.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)