TOP OPET PUCA NA MALOM KALIŠU: Debitovao Nikola Topić, sin Zvezdine legende Milenka

V. Preradović

30. 03. 2022. u 09:30

DEBI malog Topa odjeknuo je u hali "Aleksandar Nikolić" i razgalio srca Zvezdinih navijača, svedoka prvog seniorskog koraka sina klupske legende Milenka Topića. Sa 16 godina i 230 dana, Nikola Topić je u utakmici sa Krkom postao najmlađi igrač crveno-belih koji je postigao poene u ABA ligi.

ТОП ОПЕТ ПУЦА НА МАЛОМ КАЛИШУ: Дебитовао Никола Топић, син Звездине легенде Миленка

KK Crvena zvezda mts / Đorđe Kostić

Poslednji momak sa Kališa koji je upisao seniorski nastup pre 17. rođendana bio je Ivan Marinković 2010. godine. Nešto dalja istorija Zvezde pamti Dušana Jelića, Srđana Jovanovića, Vladimira Radmanovića, Igora Rakočevića, Dragana Tarlaća i rekordera Predraga Stojakovića, koji je prve seniorske koševe postigao sa 15 godina i 116 dana.


Nikola je protiv Krke za 16 minuta na terenu ubacio četiri poena, pet puta asistirao, uhvatio i ukrao dve lopte. Prvi seniorski korak rođenog Novosađanina visokog 196 centimetara, koji pokriva obe bekovske pozicije, sa tribina je pratio njegov otac Milenko. Veliki Top nosio je Zvezdin dres od 1997. do 1999, osvojio šampionsku titulu i igrao finale evropskog Kupa Radivoja Koraća.


Nastavljač porodične tradicije postao je član crveno-bele porodice 2020. i ubrzo skrenuo pažnju na sebe odličnim igrama u konkurenciji starijih dečaka. Nagrađen je MVP priznanjem na pionirskom kupu u Nišu, na kojem je predvodio Zvezdu do trofeja sa 22 poena i osam skokova. Raskošan talenat uvrstio ga je i u kadetsku reprezentaciju, član je juniorskog tima Zvezde sa kojim se, takođe, takmiči protiv momaka starijih od sebe.


- Drago mi je da sam nastavio tradiciju, zna se da su u mojoj porodici svi veliki zvezdaši. S druge strane, želim da gradim svoj put u Crvenoj zvezdi i ostavim trag kao Nikola Topić. Moram mnogo da radim i napredujem kako bih došao do toga - rekao je Nikola prilikom potpisivanja višegodišnjeg ugovora na Malom Kalemegdanu.

Kratku poruku pedagoške prirode poslao je trener Zvezde Dejan Radonjić nakon što je sin njegovog saigrača iz Budućnosti prvi put igrao sa odraslima.


- Čeka ga veliki rad kako bi nastavio da se razvija... 
 

JOŠ MESEC BEZ LAZIĆA


TRENER Zvezde Dejan Radonjić još ne može da računa na povređene Branka Lazića i Ostina Holinsa.
- Lazić će biti van terena ne manje od mesec dana, a Holins verovatno neće biti u sastavu za narednu utakmicu sa Bajernom u Minhenu.

Bonus video: Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

RUSIJA U ČUDU: Tenisera koji zna i kako se Đoković pobeđuje u finalu - ne puštaju na Olimpijske igre Pariz 2024?