STEAUA MORA PASTI: Vaterpolisti Novog Beograda sutra u Ligi šampiona startuju protiv rumunskog prvaka

S. K.

25. 09. 2023. u 14:42

KREĆE i Liga šampiona za vaterpoliste. Naš prvak Novi Beograd treću godinu zaredom napada evropski tron. Dosada je dva puta bio vicešampion i prirodno je da puleni Živka Gocića žele da postanu prvaci. Filip Filipović i drugovi sutra (19.45) u prvom kolu grupe A na svom bazenu dočekuju Steauu.

СТЕАУА МОРА ПАСТИ: Ватерполисти Новог Београда сутра у Лиги шампиона стартују против румунског првака

miloš vukadinović

- Ciljevi su jasni i shodno tome mislim da ishod duela sa Steauom ne bi trebalo da se dovodi u pitanje. Ono što je za nas bitnije u ovom trenutku je trenažni proces u kom se nalazimo. Nema sumnje da će na otvaranju sezone u Ligi šampiona svi igrači dati maksimum i videćemo koliko će to biti dovoljno da odgovorimo na sve zahteve trenera Gocića. Ono što nam ostaje je da nastavimo vredno da radimo ka zarctanom cilju - istakao je na presu kapiten šampiona Srbije Filip Filipović.

Ove godine je promenjen format. Ekipe su podeljene u četiri grupe, a Novobeograđanima u grupi A su još rivali Breša i Sabadelj. Prva faza se završava 6. decembra. Po dve najbolje ekipe iz svake grupe formiraće dve četvrtfinalne grupe, u kojima će se mečevi igrati od 8. marta do 15. maja. Fajnal-for je od 6. do 8. juna. Naš šampion je protekle nedelje trenirao u Splitu sa Jadranom.

- Trenutna forma je daleko od onoga čemu mi težimo, ali to nikako ne umanjuje našu obavezu da pobedimo Steauu. I pored činjenice da se nalazimo u ozbiljnom trenažnom procesu, ukoliko budemo pružili naš maksimum uveren sam da ćemo slaviti - naglasio je trener Živko Gocić.

Drugi predstavnik Srbije je Crvena zvezda, koja je u grupi C sa Ferencvarošem, splitskim i hercegnovskim Jadranom.

S. K.

RASPORED

PRVO kolo grupne faze Lige šampiona - Grupa A, utorak: Novi Beograd - Steaua (19.45), Sabadelj - Breša (19.30). Grupa B, utorak: Pro Reko - Dinamo Tbilisi (19.00), Olimpijakos - Jug (18.00). Grupa C, sreda: Ferencvaroš - Jadran HN (18.30), Jadran ST - Crvena zvezda (19.00). Grupa D, sreda: Barseloneta - Špandau (20.00), Marselj - Vuljagmeni (20.00).

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)