NOVAK ĐOKOVIĆ OVO ZASLUŽUJE: Nole dobio neverovatan mural, domaćin ga čeka sa gozbom (VIDEO)

Novosti online

12. 07. 2022. u 16:56

Na Domu kulture u centru Divoša kod Sremske Mitrovice, oslikan je mural Novaka Đokovića, a o tome kako su stanovnici došli na ovu ideju i ko je istu realizovao, razgovarali smo sa predsednikom mesne zajednice Divoš, Stefanom Zoranovićem.

НОВАК ЂОКОВИЋ ОВО ЗАСЛУЖУЈЕ: Ноле добио невероватан мурал, домаћин га чека са гозбом (ВИДЕО)

Foto: M. Vukadinović

Kako kaže, kada je pre devet meseci došao na mesto predsednika mesne zajednice, tada je rešio da tu ideju sprovede u delo. Na umu je imao razne velikane naše zemlje, ali na kraju je odluka pala da to bude ipak Novak Đoković i dodaje da tu nije kraj.

- Kada sam došao na ovu poziciju odlučio sam da dom bude oslikan u lik nekog našeg velikana. Razmišljao sam dosta, ali odlučio sam na kraju da to bude Novak. Za to sam angažovao dvojicu poznatih umetnika Milana Kardaša i Vojislava Krstića koji su to odlično odradili, prezadovoljan sam - priča Stefan.

- Prikazivanje murala zakazano je za subotu u 17 časova. Neće biti neke spektakularne ceremonije, ali će se određeni običaji ispoštovati. Poslali smo poziv i Novaku, ali vidim da je u gužvi, voleli bismo da dobijemo od njega bar neku video poruku, a on kad god se najavi, ja ću da ispečem vola i jagnje - priča Zoran za Telegraf.rs.

On dodaje još i da oslikavanju objekata u Divošu nije kraj i da ima u planu da murale dobiju još velikih imena naše istorije.

Kako prenosi Sremska Televizija, meštani su ovim umetničkim delom oduševljeni.

- Uopšte nismo očekivali da će mural biti ovako lep i baš je ukrasio naše selo - jedan je od pozitivnih komnetara.

Ovu ideju preneti na površinu od preko 60 kvadratnih metara nije jednostavan posao, a kako je zaista bilo ovo realizovati govori i jedan od slikara Milan Kardaš.

- Planirano je šest radnih dana bez mnogo zastajkivanja, bez neželjenih momenata i prvi dan smo krenuli punom parom u petoj brzini i privodimo stvari kraju. Drago mi je što je Novak ostvario pobedu i evo završavamo mural da bude dostojan pobednika, dostojan Divoša - kaže Milan.

Njegov kolega i slikar koji je zajedno sa Milanom priveo kraju ovo umetničko delo, Vojislav Krstić zahvalio se meštanima Divoša na pomoći i podršci koju su im pružali svaki dan.

BONUS VIDEO: Poruka rumunske teniserke Andree Prisakariju čitaocima „Novosti“

 

(Espreso)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)