EPIDEMIJA U PIROTSKOM OKRUGU: Korona odnela još jedan život

V. ĆIRIĆ

30. 03. 2022. u 10:02

PREMA poslednjim podacima pirotskog ZZJZ, na području okruga testirana su 203 građanina, a kovid infekcija zabeležena je kod njih 32. U Pirotu je zaraženo 14, Dimitrovgradu 10, Beloj Palanci 5 i u Babušnici 3 osobe.

ЕПИДЕМИЈА У ПИРОТСКОМ ОКРУГУ: Корона однела још један живот

Foto: V. Ćirić

Lekari procenjuju da je broj zaraženih daleko veći, ali se mnogi sa simptomima bolesti ne javljaju zdravstvenim službama. Kumulativne stope potvrđenih slučajeva zaražavanja na području okruga su u padu.

U Opštoj bolnici od posledica infekcije trenutno se leči 9 građana, a jedan pacijent iz Babušnice je preminuo.

Od početka godine, na području okruga registrovan je 8.061 slučaj zaražavanja. Bitku sa posledicama infekcije izgubile su 64 osobe. U kovid ambulanti pirotskog Doma zdravlja u Tijabari u poslednja 24 časa obavljeno je 168 pregleda, od kojih je 55 prvih i 113 kontrolnih. U Dečjoj kovid ambulanti na Keju, obavljeno je 196 pregleda, od kojih je 113 prvih i 63 kontrolna - kažu u Centru za kontrolu i prevenciju bolesti pri ZZJZ u Pirotu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

RUSIJA U ČUDU: Tenisera koji zna i kako se Đoković pobeđuje u finalu - ne puštaju na Olimpijske igre Pariz 2024?