BEZ STRUJE 4.600 DOMAĆINSTAVA: U Užicu otklanjaju posledice nevremena, prete odroni i stabla koja padaju na puteve

N. J.

27. 02. 2023. u 13:57

POSLE snežne mećave tokom vikenda, bez napajanja električnom energijom danas je 4.600 domaćinstava na teritoriji Užica.

БЕЗ СТРУЈЕ 4.600 ДОМАЋИНСТАВА: У Ужицу отклањају последице невремена, прете одрони и стабла која падају на путеве

Foto OT

Najviše ljudi bez struje u domovima je na području Mokre gore, Kremana, zbog kvara na jednom od dalekovoda, a u brojnim seoskim školama nema nastave, jer se toplotne pumpe na sistemima za grejanje napajaju strujom.

Tokom jutra, kvarovi nadalekovodu kod Sevojna su popravljeni, pa je struja stigla u Potočanje, Krvavce, Zlakusu, Gorjane i Uziće.

- Nadamo se da će i mesne zajednice u kojima kvarovi još nisu sanirani dobiti električnu energiju u narednim časovima – rekla je Jelena Raković Radivojević, gradonačelnica Užica.

Vodosnabdevanje u Užicu odvija se bez poteškoća, zahvaljujući agregatima. Sve lokalne autobuske linije saobraćaju bez prekida.

Velika opasnost preti od odrona i izvaljivanja stabala u klisuri reke Đetinje, pa je kretanje kroz poznato šetalište, kao i na Gradskoj plaži, privremeno ograničeno.

- Mehanizacija i ljudstvo angažovano na zimskom održavanju puteva, udvostručeni su. Najviše problema bilo je u selima zbog obrušavanja drveća na saobraćajnice, ali su ti problemi otklonjeni. Sada je najviše mehanizacije usmereno ka višim zonama i planinskim selima, očekujemo da će i ovi putevi biti očišćeni do večeri – naglasio je Miloš Milivojević, direktor JP „Užice razvoj“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DANAS IZGLEDA ZORAN VANEV: Od Južne pruge do Švice (FOTO)