DOMAĆINIMA 5,2 MILIONA: Vrnjčani iz budžeta subvencionišu razvoj poljoprivrede (FOTO)

G. ĆIROVIĆ

24. 10. 2023. u 19:54

U skladu sa opštinskim Programom podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i ruralnog razvoja za ovu godinu, u Vrnjačkoj Banji su dodeljeni ugovori za podsticaj investicija u fizička sredstva poljoprivrednih gazdinstava.

ДОМАЋИНИМА 5,2 МИЛИОНА: Врњчани из буџета субвенционишу развој пољопривреде (ФОТО)

Opština Vrnjačka Banja

Za ovu namenu u opštinskom budžetu izdvojeno je 5,2 miliona dinara, a pravo na subvencije ostvarilo je 143 registrovanih poljoprivrednih proizvođača sa teritorije Vrnjačke Banje. Subvencije su dodeljene u visini 40 odsto od vrednosti investicije i to za podizanje i opremanje plastenika, nabavku sadnica voća, povrća i cveća, opreme za pčelarstvo, kvalitetnih priplodnih grla goveda, ovaca, koza i svinja, opreme za navodnjavanje i mašina.

- Ovo je nastavak podrške Opštine poljoprivrednicima sa ciljem da im pomognemo da unaprede i prošire svoju delatnost i da im obezbedimo finansijsku podršku u momentima kada im je novac možda najpotrebniji. Sledeće godine planiramo da udvostručimo sredstva za ove namene kao vid stimulacije daljem razvoju poljoprivrede – rekao je predsednik opštine Boban Đurović.

Opština Vrnjačka Banja

 

On je, uručujući ugovore poljoprivrednicima, podsetio i da su nedavno dodeljena sredstva proizvođačima kornišona i izrazio uverenje da će sledeće godine biti još više registrovanih poljoprivrednih gazdinstava na teritoriji vrnjačke opštine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)