DAVNO JE BIO POSLEDNJI TROFEJ U KUPU: Klub Brižu je Sent Truden samo jedna prepreka više

M.T.

21. 12. 2022. u 10:06

DOMAĆIN je poslednji put osvojio Kup Belgije 2015.

ДАВНО ЈЕ БИО ПОСЛЕДЊИ ТРОФЕЈ У КУПУ: Клуб Брижу је Сент Труден само једна препрека више

Foto: EPA-EFE/SEDAT SUNA

Sedam godina od poslednjeg trofeja i dve godine od poslednjeg plasmana u finale je prošlo za Klub Briž koji od tada nije uspeo da ostvari zapaženiji rezultat u najmasovnijem takmičenju belgijskog fudbala. Večeras od 20 časova na stadionu ''Jan Brejdel'' Klub Briž će dočekati Sent Truden u osmini finala kupa u pokušaju da skloni još jednu prepreku sa puta ka trofeju i tako popravi status najuspešnije ekipe u Kupu Belgije sa 11 osvojenih titula.

Međutim, Klub Briž ne može da se pohvali baš sjajnom formom u poslednje vreme. Ekipa trenera Karla Hefkensa u poslednjih deset utakmica u svim takmičenjima doživela je četiri poraza uz četiri remija i tri pobede, a poražena je čak i u dva prijateljska meča koje je igrala tokom pauze zbog Svetskog prvenstva u Kataru.

U belgijskom šampionatu stvari stoje prilično dobro za Klub Briž. Pred reprezentativnu pauzu ''farmeri'' su u derbiju protiv Antverpena odigrali 2:2 i trenutno se nalaze na četvrtoj poziciji na tabeli sa 33 osvojena boda, dva manje upravo od Antverpena koji se nalazi na trećem mestu. Prošle sezone Klub Briž stigao je do polufinala belgijskog kupa u kojem je u dva meča eliminisan od kasnijeg osvajača Genta. Ove sezone na startu u šesnaestini finala Kupa Belgije Klub Briž je sa 2:0 savladao Patro Isden.

Što se tiče Sent Trudena, Flandrijci su autsajderi u ovom meču, ali ih ne treba prerano otpisivati. U Kupu Belgije Sent Truden nije imao mnogo uspeha tokom istorije mada je dva puta uspeo da stigne do finala, ali je oba puta poražen. U prošloj sezoni je Sent Truden vrlo rano ispao na penale od niželigaša Seranža. Ekipa trenera Bernda Holerbaha nije u lošoj formi pošto je u poslednjih sedam utakmica, računajući i dva prijateljska meča, uspela da ostvari pet pobeda uz po jedan poraz i remi. U šampionatu Belgije Sent Truden je u sredini tabele, na desetoj poziciji sa 23 osvojena boda.

Ako bi se sudilo samo po statistici poslednjih deset međusobnih susreta, Sent Truden nema šta da traži protiv Klub Briža koji je uspeo da pobedi na devet od tih deset mečeva uz samo jednu utakmicu koja je završena nerešenim rezultatom. Klub Briž je u seriji od osam uzastopnih trijumfa, a Sent Truden je poslednju pobedu uspeo da ostvari u julu 2015. godine pred svojim navijačima.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)