KOVENTRI NA PUTU ZAHUKTALIH GOSTIJU: Vest Bromvič Albion ruši protivnike kao od šale

M.T.

21. 12. 2022. u 11:20

GOSTI su u sjajnoj seriji od pet uzastopnih pobeda.

КОВЕНТРИ НА ПУТУ ЗАХУКТАЛИХ ГОСТИЈУ: Вест Бромвич Албион руши противнике као од шале

Foto: Profimedia

Posle mesec dana pauze zbog Svetskog prvenstva u Kataru, Čempionšip je nastavio sa takmičenjem i već su odigrana dva kola, a večeras od 20.45 Koventri će dočekati Vest Bromvič Albion u odloženom meču devetog kola na stadionu ''Koventri Bilding Sosajeti Arena''.

Koventri je bio u veoma dobroj formi pre nego što je prinudno zaustavljen šampionat zbog prvog ''zimskog'' Mundijala. Ekipa menadžera Marka Robinsa bila je u seriji od četiri pobede i najmanje joj je bila potrebna pauza, ali izbora nije bilo. Serija je prekinuta, forma očigledno nije zadržana i Koventri je u prvom kolu nastavka Čempionšipa poražen minimalnim rezultatom od Redinga.

U narednom je situacija bila još gora za Robinsonov tim. Koventri je imao prednost od 3:0 protiv Svonsija sve do 68. minuta, a onda je u narednih 16 primio tri gola i na kraju osvojio samo jedan bod iako je izgledalo da ima sva tri u rukama. Pobedom protiv Svonsija mogao je Koventri da se probije sve do osme pozicije na tabeli, a ovako je ostao na 14. mestu sa 30 osvojenih bodova, a večeras mu stiže zahuktali Vest Bromvič Albion.

Ekipa iz zapadne Engleske posle mnogo problema početkom sezone i istaknute kandidature za ispadanje dobila je mnogo toga imenovanjem za menadžera Karlosa Korberana krajem oktobra. Igrao je Vest Bromvič Albion sve bolje, a onda je ušao u seriju odličnih rezultata posle tri uzastopna poraza. Korberanova ekipa pobedila je na tri utakmice u nizu, a nije je poremetila ni pauza zbog Mundijala pošto su nastavili tamo gde su stali sa pobedama protiv Sanderlenda i Roterama i niz trijumfa je sada povećan na pet.

Serijom pobeda Vest Bromvič se popeo na tabeli i trenutno se nalazi na 16. poziciji sa 29 bodova, dva mesta ispod Konvetrija od kojeg ima jedan bod manje i priliku da ga prestigne pobedom u direktnom duelu i tako stigne do gornje polovine tabele koja je početkom novembra delovala nedostižno.

Koventri ima dosta problema sa povređenim igračima posebno u defanzivi pošto su van stroja Metju Goden, Marsel Hilsner, Kajl Maekfadžen i Tajler Voker. Korberan takođe ima određene probleme, mada ne toliko velika kao njegov kolega. Van stroja u Vest Bromvič Albionu su Semi Ajadži i Kin Brajan, ali su ostali igrači spremni.

Iako je gost na ovom meču, Vest Bromvič Albion je favorit zbog bolje forme, ali i tradicije pošto je u poslednjih deset susreta protiv Koventrija uspeo da ostvari šest pobeda naspram jedne domaćina, uz tri nerešena meča. Prošle sezone VBA je osvojio četiri boda u deulima protiv Koventrija.

NAŠ TIP: X2 (kvota 1,40)

TIP ZA HRABRIJE: 2 (kvota 2,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to naziva Rusija, i dalje spada u one vesti koje se s posebnom pažnjom prate širom sveta, a među njima se izdvajaju i neki sportski segmenti, najviše zbog sankcija ruskim i beloruskim sportistima. Ali, do ovog rata je bilo nezabeleženo da se zbog Rusije - u jednoj sasvim drugoj zemlji uvede sankcija sopstvenom reprezentativcu.

16. 05. 2024. u 20:25 >> 23:02

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)