GAĆINOVIĆ ILI ŽIVKOVIĆI? Srbi u trci za pehar grčkog Kupa

O. M.

24. 05. 2023. u 12:09 >> 12:09

TREĆI put u poslednjih osam godina u finalu Kupa Grčke u fudbalu sastaće se AEK i PAOK.

ГАЋИНОВИЋ ИЛИ ЖИВКОВИЋИ? Срби у трци за пехар грчког Купа

FOTO: EPA

Finalni meč odigraće se u Volosu na stadionu "Pantesaliko", kapaciteta 23.000 gledalaca, ali utakmici neće prisustvovati ni izbliza toliko ljudi, pošto je Grčki fudbalski savez rešio da na tribine mogu samo gledaoci po pozivu.

Stadion u Volosu izabran je posle gotovo jednomesečnog većanja, a među kandidatima za domaćinstvo pojavili su se i gradovi u drugim državama.

Zapravo je prvobitna ideja i bila da se ovaj meč visokog rizika održi na Kipru, ali je samo nekoliko sati nakon što je FS Kipra pristao na taj predlog, ostrvska policija zabranila zbog nemogućnosti da garantuje bezbednost. Posle su se kao kandidati za domaćina pojavili i neki gradovi u Rumuniji i Bugarskoj, pa i u Srbiji, ali je konačna odluka da se utakmica odigra u Volosu, koji se nalazi negde na sredini između Atine i Soluna. Ranije je određeno da će sudija biti iz inostranstva, a odluka je pala na kontroverznog Feliksa Briha.

AEK-u će ovo biti 27. finale, a PAOK-u 23. Žuto-crni su pehar osvajali 15 puta do sada, a crno-beli osam. Ovo će biti njihovo četvrto međusobno finale u poslednjih sedam godina, a u tri prethodna uzastopna, od 2017. do 2019, pehar je osvajao PAOK. Poslednji u tom nizu bio je deo istorijske prve "duple krune", a AEK ove godine ima priliku da osvoji svoju treću "duplu krunu" u istoriji.

AEK I PAOK su se poslednji put sastali u prvenstvu, pre nešto manje od mesec dana, a AEK je pobedio sa ubedljivih 4:0. Golove su postigli Stiven Zuber, Harold Mukudi, Livaj Garsija i Fernandes. U Solunu, AEK je pobedio "samo" 1:0 golom Serhija Arauha.

AEK je neporažen na šest utakmica u svim takmičenjima od revanša polufinala Kupa protiv Olimpijakosa u kome su Pirejci ostvarili Pirovu pobedu od 2:1, pošto je u prvoj utakmici bilo 3:0. Poslednji prvenstveni meč rešio je u svoju korist protiv Volosa. I tu je bilo 4:0, a jedan od strelaca je bio srpski nekadašnji reprezentativac Mijat Gaćinović, koji je drugi strelac tima iza Livaja Garsije.

PAOK je u svom poslednjem ligaškom meču izgubio kod kuće od Olimpijakosa sa 1:0. Na tom meču igrao je i srpski reprezentativac Andrija Živković koji sa sedam postignutih golova deli prvo mesto klupske liste strelaca, ali se u Kupu ove sezone nije upisao u strelce. Živkovićev prezimenjak Živko proveo je meč na klupi za rezerve. On je ove sezone zabeležio samo četiri nastupa, po dva u Kupu i Ligi.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 2,00) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)