NAJVEĆI HIT LA LIGE IZGUBIO PRVO MESTO: Katalonci prekinuli niz od šest vezanih pobeda u svim takmičenjima

V.M.

02. 12. 2023. u 08:40

FUDABLERI Đirone će pokušati da se vrate na pobednički kolosek kada od 14 časova budu dočekali Valensiju u okviru 15. kola popularne Primere.

НАЈВЕЋИ ХИТ ЛА ЛИГЕ ИЗГУБИО ПРВО МЕСТО: Каталонци прекинули низ од шест везаних победа у свим такмичењима

EPA

Domaćini su aspolutno najvećih hit španskog prvenstva ove sezone, najvatrenije pristalice su priželjkivale borbu za gornji dom, ali niko nije očekivao da će se nakon 14. kola naći u samom vrhu tabele.

Trenutno su drugi zbog lošijeg međuosbnog duela sa Realom koji im je jedini naneo poraz ove sezone, a mogli su i biti prvi da nisu odigrali nerešeno sa Bilbaom proteklog ponedeljka (1:1).

Poveli su na tom meču pogotkom Viktora Cigankova početkom drugog dela igre, ali Baskijci su došli do zasluženog boda preko Nika Vilijamsa u 67. minutu.

Na taj način Đirona je prekinula sjajan niz od šest vezanih trijumfima u svim takmičenjima, ali danas će pred svojim navijačima imati odličnu priliku da se vrati na pobednički kolosek.

Najbolja odlika Katalonaca je svakako napadčka igra, postigli su najviše pogodaka u čitavoj ligi, 32, tačno po 16 kod kuće i u gostima.

Velike zasluge za to idu Artemu Dovbiku koji je najbolji strelac ekipe sa sedam golova, ali Ukrajinac je pod velikim znakom pitanja za ovaj meč i veće su šanse da ga propusti nego da se nađe na terenu.

Sa druge strane, nakon što se prošle godine borila za opstanak Valensija ima dosta bolju sezonu i trenutno zauzima desetu poziciju na tabeli sa 19 osvojenih bodova.

Igra promenljivo u poslednje vreme i na minulih pet ligaških utakmica ostvarila je dve pobede uz isto toliko remija i ubedljiv poraz od Reala.

Nekada redovni borac za titulu je zaigrao znatno bolje od kada je kormilo krajem prošle sezone preuzela legenda kluba Ruben Baraha i može se reći da bivši reprezentativac Španije radi sjajan posao na klupi ''slepih miševa''.

Valensija se ne može pohvaliti dobrim nastupima u gostima, na sedam utakmica van ''Mestalje'' je osvojila samo šest bodova i verujemo da se danas neće lepo provesti na ''Munisipal de Montoliviju''.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,70)

POGLEDAJTE PRVU EPIZODU EMISIJE ''KLADIONIČARSKE PRIČE''

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)