"KANARINCI" NISU IMALI SREĆE: Monca daleko od ostvarenja ambicija

O. M.

06. 01. 2024. u 09:25

Frozinone dočekuje ekipu Monce na svom stadionu "Benito Stirpe" od 15 časova. Utakmica se igra u okviru 19. kola italijanske Serije A.

КАНАРИНЦИ  НИСУ ИМАЛИ СРЕЋЕ: Монца далеко од остварења амбиција

Profimedia

Glavni cilj domaćina ove sezone je da izbegne opstanak, a posle 18 kola čini se da su "kanarinci" na dobrom putu. Istina, u poslednjih pet kola su malo pokvarili utisak jer nemaju pobedu, ali treba uzeti u obzir i jačinu protivnika, pošto su izgubili od Juventusa, Milana i Lacija, protiv koga su vodili do 70. minuta.

Bod su osvojili protiv Torina, a jedini kiks u ovom razdoblju je poraz od Lečea, mada je i on nezaslužen, jer je Frozinone bio bolji tim ali sreća im nije bila saveznik.

Da su "kanarinci" i dalje na dobrom putu svedoči i ubedljiv trijumf u Kupu nad šampionom Napolijem od čak 4:0 na stadionu "Dijego Armando Maradona". Istina, dva od ta četiri gola, izabranici Euzebija di Frančeska postigli su u zaustavnom vremenu, ali to ne umanjuje njihov trijumf.

S druge strane, Monca je u vou sezonu ušla s ambicijama da se bori za Evropu, ali je realnost nešto drugačija, "bjankorosi" naime imaju samo tri boda više od današnjeg rivala koji bi u slučaju pobede od tri gola razlike mogao i da ih pretekne na tabeli danas.

Monca ima samo jednu pobedu u poslednjih sedam susreta, ostvarenu protiv Đenove kod kuće,mada treba reći da ni izabranici Rafaela Paladina nisu imali lagan raspored u ovom periodu (Juventus, Milan, Fiorentina, Napoli).

Monca i Frosinone nikada nisu odmerili snage u Seriji A. Prošle sezone sastal isu se u Kupu kada su "bjankorosi" ostvarili tesnu pobedu. U prethodna četiri duela u Seriji B, Monca je pobedila oba kod kuće dok je Frozinone kao domaćin pobedio jednom, a drugi put je bilo nerešeno. 

Na poslednjih šest duela, računajući i jedan prijateljski, palo je 25 golova ili više od četiri po utakmici.

NAŠ PREDLOG: 3+ (kvota 1,90)

POGLEDAJTE TREĆU EPIZODU EMISIJE "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)