''AZURI'' PODIŽU ATMOSFERU PRED ODLAZAK NA EURO: Generalna proba Italije

V.M.

09. 06. 2024. u 07:30

BRANILAC evropskog trona će večeras na stadionu ''Karlo Kastelani'' ugostiti Bosnu i Hercegovinu u generalnoj probi pred putovanje za Nemačku.

АЗУРИ ПОДИЖУ АТМОСФЕРУ ПРЕД ОДЛАЗАК НА ЕУРО: Генерална проба Италије

FOTO: EPA

Branioci evropskog trona ne putuju u Nemačku sa velikim očekivanjima, nisu u užem krugu favorita, ali to je bio slučaj i na prošlom Euru kada su neočekivano došli do titule prvaka savladavši Englesku u finalu na ''Vembliju'' posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Tada ih je sa klupe prevodio Roberto Mančini, što sada neće biti slučaj jer je iskusni stručnjak prošle godine preuzeo Saudijski Arabiju, a njegovo mesto zauzeo je Lučano Spaleti.

Neugodan je zadatak bio pred bivšim trenerom Napolija jer Italija nije bila u najboljoj situaciji kada ju je preuzeo i borila se za drugo mesto u kvalifikacionoj grupi ''C'' sa Ukrajinom.

Ta borba se vodila do samog kraja, bili su izjednačeni po broju osvojenih bodova (po 14), ali na kraju su ''azuri'' čekirali kartu za Nemačkom zbog boljeg skora u međusobnom duelima (2:1, 0:0).

Nakon toga Italijani su odigrali dva prijateljska meča u kojima su savladali Venecuelu (2:1), odnosno Ekvador (2:0), tako da polako hvataju zalet uoči Evropskog prvenstva na kojem će imati težak zadatak jer će biti u grupi sa Španijom, Hrvatskom i Albanijom.

Pre par dana odigrali su dosta tvrd i dosadan meč protiv Turaka (0:0), a generalnu probu imaće večeras na ''Karlo Kastelaniju'' gde će ugostiti Bosnu i Hercegovinu.

Što se tiče gostujuće reprezentacije, ona su ponovo ostali bez plasmana na Euro iako su bili nadomak plasmana u finale plej-ofa kada su vodili pred svojim navijačima sa 1:0 protiv Ukrajine, ali pad koncentracije u završnici meča i dva primljena u periodu od tri minuta koštala su ih borbe za mesto u Nemačkoj.

To je bio još samo jedan poraz u nizu za Bosance koji se baš muče u poslednje vreme i u Italiju dolaze usred veoma loše serije od pet vezanih poraza.

Poslednji od njih pre šest dana nanela im je Engleska koja ih je savladala na ''Sent Džejmsis parku'' sa 3:0.

Spaleti bi mogao da večeras da rotira, ali sigurno je da će biti oran da njegova selekcija upiše pobedu koja bi podigla moral u ekipi uoči putovanja za Nemačku gde brani titulu evropskog prvaka.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PREKO NOČI SAM OSTAO BEZ SVEGA: Ispovest Saše Popovića o teškom periodu života