U INAT UEFA: Belorusija na dobrom putu da se plasira u B Ligu nacija, iako je prinuđena da sve svoje mečeve igra u gostima

O. M.

15. 10. 2024. u 11:59 >> 12:25

BELORUSIJA dočekuje Luksemburg u četvrtom kolu C3 grupe u Ligi nacija. Utakmica se igra na "ZTE Areni" u Zalaegersegu.

У ИНАТ УЕФА: Белорусија на добром путу да се пласира у Б Лигу нација, иако је принуђена да све своје мечеве игра у гостима

Foto: Profimedia

Nerazumna odluka UEFA da Belorusiji uskrati pravo igranja na svom tlu nije do sada uticala na plasman "belih krila" pošto su trenutno prvi na tabeli svoje grupe. 

Sa jednom pobedom, ostvarenom protiv današnjeg rivala u gostima i dva remija bez golova na "domaćem" terenu Belorusija je ispred Bugara na gol-razliku, a sa četiri boda više od Luksemburga i jednim više od Severne Irske.

*ADMIRAL BET VAM POKLANjA*
--> BONUS KAKAV STE ŽELELI <--

Sada su na dobrom putu da prvi put od osnivanja takmičenja uđu u B ligu, što bi bio nezapamćen uspeh, ali i prst u oko UEFA.

S druge strane, Luksemburg je u ovu sezonu ušao kao nosilac grupe, posle drugog mesta u prošloj sezoni, kada im je za dlaku izmakla promocija u konkurenciji jedne Turske.

*ADMIRAL BET VAM POKLANjA*
--> BONUS KAKAV STE ŽELELI <--

Dobro su igrali "crveni lavovi" i u kvalifikacijama za Evro gde su osvojili treće mesto opet u jakoj konkurenciji, iza Portugala i Slovačke, a ispred Islanda i Bosne. Igrali su i baraž za odlazak na Evro, ali je jača bila Gruzija.

I kada se očekivalo da u relativno lakoj grupi obezbede istorijski plasman u B ligu, oni su pali u formi. Vezali su četiri poraza, a taj niz konačno su prekinuli pre tri dana remijem bez golova protiv Bugarske. Iako su imali terensku inicijativu, nisu uputili nijedan udarac u okvir gola.

Ovo je drugi put da su Belorusija i Luksemburg u istoj grupi Lige nacija. U prvom izdanju bili su u najnižem razredu i tada su Belorusi ostvarili dve pobede, ali su obe reprezentacije prešle u viši rang.

Samo jedan od prethodnih 13 međusobnih susreta došao je 3+.

NAŠ TIP: 1X&0-2 (kvota 1,90)

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRBI NAPRAVILI SKANDAL Švajcarci besni zbog navijača i povika Kosovo je Srbija...