VULIN ODGOVORIO EEAS: Onaj ko dopušta da Priština preti ratom, odgovoran je ako Kurti ispuni svoje pretnje

Novosti online

14. 08. 2022. u 14:25

MINISTAR unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin reagovao je na saopštenje Evropske spoljnopolitičke službe (EEAS) u kojem se ističe da će i Beograd i Priština, odnosno Aleksandar Vučić i Aljbin Kurti biti odgovorni za svaku eskalaciju nasilja na KiM i u regionu

ВУЛИН ОДГОВОРИО ЕЕАС: Онај ко допушта да Приштина прети ратом, одговоран је ако Курти испуни своје претње

Tanjug

- Aleksandar Vučić nikada nije pomenuo rat kao sredstvo rešavanja problema sa Prištinom, ali zato Aljbin Kurti jeste. Otuda i čudi da Evropska spoljnopolitička služba (EEAS) traži da se „obe strane uzdrže“- naveo je Vulin.

- Beograd odgovara na ludilo Prištine, a ne pokreće nikakve sukobe ili rasprave, i kako onda da se uzdrži. Da u EEAS ima razuma, bar malo više nego kod Prištine, ne bi tražio od Beograda da ne odgovori, već bi zauzdao Prištinu da sukobe ne pokreće. Onaj ko dopušta da Priština preti ratom, odgovoran je ako Kurti ispuni svoje pretnje. Za mir je potrebno dvoje, za sukob, dovoljna je i jedna budala- izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, reagujući na saopštenje Evropske spoljnopolitičke službe (EEAS) u kojem se ističe da će i Beograd i Priština, odnosno Aleksandar Vučić i Aljbin Kurti biti odgovorni za svaku eskalaciju nasilja na KiM i u regionu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)