SNAŽNA PODRŠKA PREDSEDNIKU: Nevena Đurić - "Vučić ništa ne radi tajno - ovo je orkestrirana kampanja"

Novosti onlajn

21. 01. 2023. u 11:37 >> 14:10

NEVENA Đurić, potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke, reagovala je danas na dve one koji su napali predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Usledile su i reakcije drugih članova Predsedništva SNS-a.

СНАЖНА ПОДРШКА ПРЕДСЕДНИКУ: Невена Ђурић - Вучић ништа не ради тајно - ово је оркестрирана кампања

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

- Trebalo bi da bude sramota one koji za sramotu znaju da govore laži o tome kako Aleksandar Vučić nešto tajno pregovara!

U orkestriranoj kampanji: sa jedne strane oni koji sebe vole da nazivaju patriotama: Boško Obradović i Miloš Jovanović, a sa druge oni čiji je šef ljubimac prištinskih separatista - još jednom su pokazali koliko su bedni lažovi i na šta su sve spremni zarad sitne političke ćari!

Rekao je Aleksandar Vučić jasno, glasno i nedvosmisleno da će javno govoriti o svakom dokumentu, da će razgovarati sa članovima Vlade, i sa članovima parlamenta, i sa svim relevantnim činiocima o svemu, i da će, kao i uvek do sada, saslušati mišljenja svih.

Ništa Aleksandar Vučić ne radi tajno!

Za razliku od ovih lažovčina koji nikada nijednog Srbina nisu oslobodili, ali su zato pustili Kurtija, braću Mazreku i još oko 2000 ekstremista i terorista. Pustili su na slobodu dželate srpskog naroda, sa Kurtijem na čelu, da nam danas puca na narod, da nam narod ubija!

Jesu li to na vreme pripremali partnerstvo sa Kurtijem za ove današnje dane?  Dok se Aleksandar Vučić bori, i izborio se, za to da Srbi koje je Kurti zatamnčio budu oslobođeni!

Naš narod poručuje: da između pomenutih licemera i Kurtija nikakve razlike nema!

I da je Aleksandar Vučić uvek i jedino za Srbiju i srpski narod!

Iako je situacija teška, naš narod zna da na svojoj strani danas ima, kao nikada ranije, svoju državu Srbiju! I 95% glasova podrške koji srpski narod na Kosovu i Metohiji pruža Aleksandar Vučiću je najbolji dokaz da postoji državno i nacionalno jedinstvo tamo gde je najpotrebnije! - navedeno je u saopštenju Đurićeve. 

Foto: SNS

Tomić: Građani Srbije vide ko se iskreno bori za interese Srbije

- Svakim danom građani Srbije vide i prave još jasniju razliku između onih koji se iskreno bore za interese Srbije i njenih građana i onih kojima je jedino stalo da do fotelja dođu. Poslednjih par dana naš predsednik Aleksandar Vučić se hrabro borio za Srbiju, kao vuk predvodnik za svoj čopor. Borio se u Davosu da predstavi Srbiju što bolje, privuče nove investicije, da jasno stavi do znanja poziciju Srbije po pitanju Kosova i Metohije da smo mi ti koji želimo da se obezbedi mir i stabilnost, da se čitav region razvije i da je Priština ta koja oružjem želi da taj koncept naruši, zarad svojih bolesnih i krvoločnih interesa. U tim bolesnim napadima Kurti je imao saveznike u tajkunskoj opoziciji, a to se nastavilo i juče. Posle teških razgovora sa predstavnicima petorke predsednik Vučić je izašao u javnost i jasno rekao da je Srbiji interes da se dođe do rešenja, da zamrznuti konflikt nikome ne donosi dobro. Naš cilj je da se borimo za budućnost Srbije, a ne da tu borbu i teško breme na prenosimo na buduće generacije. Jasno je rekao da će se o konceptu koji je predložen razgovarati sa svima JAVNO, da se nije u potpunosti saglasio sa njim jer je BRANIO interese Srbije, da će u razgovore pored Vlade biti uključena šira javnost pa i poslanici u Narodnoj skupštini, od Boška Kamena, preko Stefana Slabog, pa do Miloša Zaboravnog, oni koji su se juče utrkivali ko će pre da ga nazove izdajnikom, optuži da radi tajno i da će samostalno sve da odlučuje. Iste laži ponavljaju već godinama unazad, samo ih drugačije pakuju i narod im ne veruje!

Ako tajkunska opozicija ima problem sa vidom, sluhom ili koncentracijom predlažem da se hitno jave svojim lekarima, jer smo obezbedili da imaju odlične uslove za lečenje. Neka porade na sebi da bolje čuju i vide, jer sami sebe blamiraju pred građanima Srbije, i prave veliku konkurenciju za izbor najklovna na političkoj sceni. Ne sumnjam da će im se u ovom takmičenju priključiti i ostali Primerci elite koja je Srbiju uništavala prethodnih godina i svojim glupim pitanjem otežala život našem narodu na Kosovu i Metohiji. Neka samo tako nastave, a mi kao i većinska pristojna Srbija daćemo punu podršku predsedniku Aleksandru Vučiću u borbi koja nam predstoji. Podržavamo apsolutno zahtev da se Zajednica Srpskih opština prvo formira, taj čuveni deo Briselskog sporazuma koji je rak rana Prištine, da bi uopšte mogli da nastavimo sa razgovorima i da dođemo do trajnog i dugoročnog rešenja dobrog za čitav region. Predaja nije i niti će biti opcija! - navedeno je u saopštenju Zorana Tomića, člana Predsedništva Srpske napredne stranke.

Foto: SNS

Terzić: Najlicemernije je kada lažovi i žavne patriote govore o Kosovu i Metohiji

- Kao neko ko je poznat po tome da svakih mesec dana ulazi na zadnja vrata američke ambasade kako bi tamo dobio instrukcije, novog gazdu ili koalicionog partnera Boško Obradović ima najmanje prava da pominje Kosovo i Metohiju, jer je koliko juče je pravio trule saveze protiv Srbije zajedno sa onima koji se zalažu za nezavisno Kosovo.

Na sednici Skupštine gde se razmatrao Izveštaj o Kosovu i Metohiji dobili su sve odgovore od Aleksandra Vučića, koji je jasno stavio svima do znanja da priznanje Kosova i članstva lažne države u UN nema ništa i da tako nešto ne dolazi u obzir.

Priliku da iskažu stavove o Kosovu i Metohiji i pokažu jedinstvo oko najvažnijeg nacionalnog pitanja i on i njegovi koalicioni partneri imali su baš tada, ali su tu priliku Miloš Jovanović i Boško Obradović iskoristili da pokažu nepodnošljivu lakoću neodgovornosti i da još jednom dokažu da ništa drugačiji nisu od ovih koji primaju naloge od mentora iz zapadnih ambasada. I oni kao Jeremić i ostali satrapi iz bivšeg režima rade protiv države i samo čekaju priliku da udare po Srbiji, baš kao što je u trenucima hapšenja Marka Đurića na Kosovu i Metohiji Miloš Jovanović udarao po Srbiji i Vučiću tako što je podržavao ROSU i teroriste iz Prištine.

I sada su tu da kritikuju Vučića, a ne Kurtija. Pritom zaboravljaju da smo baš u vreme dok je Obradović uzimao novac iz Kolubare, a Jovanovićev DSS puštao 1800 šiptarskih terorista na slobodu uključujući i Kurtija, braću Mazreku i Fljoru Brovimu izgubili najviše po pitanju Kosova i Metohije.

Razgradnja Srbije na Kosovu i Metohiji ni tada, a ni sada nije mogla da prođe bez Vuka Jeremića kome Kurti ma gde se nalazio u Briselu, Vašingtonu ili Berlinu ne propusti priliku da se zahvali, za postavljanje onog sumanutog pitanja pred MSP čime je Jeremić pokušao da utaba stazu nezavisnosti Kosova.

A upravo su Jeremićevci naneli najviše štete srpskim nacionalnim interesima na Kosovu i Metohiji tako što su izmestili pregovore o Kosovu i Metohiji sa terena SB UN na teren EU. Jedino što su po pitanju Kosova i Metohije uspeli da izbore jeste da Hašim Tači, trgovac srpskim organima prisustvuje sednicama SB UN i da se i tu svesrdno zahvaljuje Vuku Jeremiću kao kumu kosovske nezavisnosti na svemu što je za Albance uradio.

Najlicemernije je kada takvi lažovi i lažne patriote koji su nemo posmatrali pogrom i ubijanje Srba 2004. godine, kao i samoproglašenje nezavisnosti lažne države govore o KiM i zaštiti srpskih interesa. Ne znam šta ih je tada sprečavalo da "junački" brane i narod i srpske interese na Kosovu i Metohiji.

Jedno je sigurno, morali su da sačekaju državnika kao što je Aleksandar Vučić da spreči njihove umobolne planove da od Kosova i Metohije naprave još jednog komšiju kao što su to uradili od Crne dok je Jeremić psovao majku Srbiji zbog 30 soba na Svetom Stefanu.

Morali su da sačekaju Vučića koji zbog interesa Srba sa Kosova i Metohije razgovara sa svima kako niko ne bi imao priliku da za bilo šta optuži Srbiju.

Predsednik Vučić vratio je pitanje Kosova i Metohije na pregovarački i od od nečega što je na Zapadu bilo zatvoreno pitanje, dovede do toga da se glas i interesi Srbije po pitanju Kosova i Metohije čuju i uvažavaju, kako bi smo se istinom i mudrom politikom izborili za Srbiju na Kosovu i Metohiji. Na kraju krajeva svoj najbolji sud o kosovskoj politici koju sprovodi Aleksandar Vučić dali su upravo Srbi sa Kosova i Metohije koji mu pružaju apsolutnu i bezrezervnu podršku o kojoj će i Jovanović i Obradović zbog svoje anemične politike, moći samo da sanjaju - navedeno je u saopštenju Miloša Terzića, člana Predsedništva Srpske napredne stranke.

Foto: Printskrin

JOVANOV: Pred Srbijom su veoma ozbiljni izazovi

Baš kao što je ranije izmišljao sadržaj razgovora koje je predsednik Vučić obavljao u četiri oka sa različitim stranim državnicima, pa taj izmišljeni sadržaj javno komentarisao, Vuk Jeremić sada komentariše razgovore koje nije čuo i nije im prisustvovao, vođene od strane ljudi koje nije sreo, o predlogu koji nije ni video ni pročitao!

Jasno je da se ovde ne radi ni o kakvoj brizi za poziciju Srbije, već o činjenici da predstavnici opozicije znaju da se sprema pritisak na Srbiju povodom Kosova i Metohije ali, umesto da urade nešto korisno za svoju zemlju, oni sede u zasedi i čekaju priliku da nagrnu kao hijene i otkinu deo nekakvog političkog plena za sebe.

A nema potrebe da Jeremić javno reklamira svoj politički amaterizam i neznanje, ali i osobinu da samouvereno lupeta o temi o kojoj pojma nema. Predsednik Vučić je jasno rekao da će u narednim danima i nedeljama obaviti konsultacije "kako sa članovima Vlade, tako i sa članovima parlamenta i svih značajnih društvenih grupa". Dakle, ništa se ne dešava tajno, svi će biti upoznati sa svim detaljima, a onda će biti prilike i da se nešto kaže. Sa druge strane, treba razumeti Jeremićevo ponašanje, jer svako uvek polazi od sebe, a Jeremić odlično zna da je zbog njegove tajne politike Leon Kojen podneo ostavku i napustio pregovarački tim Srbije za Kosmet.

Foto: Novosti

Danas Jeremić nagađa kako je nešto opasno, a postavlja se pitanje da li je bilo opasno to što je pitanje Kosova i Metohije iz UN premestio pred organe EU? Da li je bilo opasno da umesto predstavnika UNMIK-a na sednicu Saveta bezbednosti UN Jeremić uvede Hašima Tačija? O tome koliko je bilo opasno postaviti onako suludo pitanje pred Međunarodnim sudom pravde, najbolje govori to što mu se u Prištini i danas na njemu zahvaljuju.

Za sve vreme dok je na vlasti, dakle već desetak godina, predsednik Vučić je brinuo kako da sačuva sve što Srbija na Kosovu i Metohiji ima i kako da se istovremeno preostali deo Srbije razvija i jača, da bi naša država uopšte mogla da se bori za svoje interese. I u tome je uspeo. Uprkos pritiscima spolja i uprkos svim podmetačinama, kampanjama laži i podmetanjima unutar Srbije.

Sada su pred Srbijom veoma ozbiljni izazovi. Ako opozicioni političari već nisu u stanju da pomognu, a po onome što govore deluje da nisu, neka barem ne smetaju i ne otežavaju ionako tešku situaciju. Ne predsedniku Vučiću. Nego sopstvenoj zemlji.

Orlić: Nikakve razlike nema između Vuka Jeremića, Zdravka Ponoša, Borisa Tadića, Miloša Jovanovića ili Boška Obradovića

Još jednom se pokazalo da su u samozvanoj „opoziciji“, a suštinski – taboru bivšeg režima, apsolutno svi isti. Kao jaje jajetu: i ovi „levi“ i oni „desni“, uvek istovetno drvlje i kamenje bacaju na Aleksandra Vučića, na baš sve što on kaže ili uradi, i to je jedino što od njih možemo da čujemo na bilo koju temu. Uvek je tako i bilo, jasno, jer su u štetočinskoj i destruktivnoj „politici“, koja je za Srbiju značila samo propast svi oni i bili i ostali – isti. 

Zato ni danas nikakve razlike nema između Vuka Jeremića, Zdravka Ponoša, Borisa Tadića, Miloša Jovanovića ili Boška Obradovića. Istim su se lažima i istim uvredama ponovo ostrvili na Aleksandra Vučića, kao što godinama rade, po ko zna koji put i – identičnim tekstom. Da uštede vreme, slobodno bi mogli ubuduće da izdaju zajedničko saopštenje, pa da ga svi zajedno i potpišu: efekat bi bio isti, jer ni narod u Srbiji odavno ne vidi nikakvu razliku među njima. 

Čak i kad Aleksandar Vučić otvara fabrike, podiže plate i penzije, svi oni zajedno ga zbog toga napadaju. Kada gradi autoputeve i nove bolnice, opet na njega svi pobrojani zajednički udare. Kad se bori za Kosovo i Metohiju i kada čuva srpski narod – isti ga po pravilu papagajski zaspu svojim histeričnim uvredama i optužbama. Inače međusobno posvađani kao rogovi u vreći, u stalnom laktanju za titulu „vođe opozicije“ i mesto prvog manekena u tajkunskim medijima i na mrežama, ujedinjeni su uvek samo – u napadima na Aleksandra Vučića. Kao što su isti još i u - ćutanju kada treba neko rešenje da ponude. Tada niko od njih nema šta da kaže, jednako su beskorisni i prazni, budući da su isti i u tome da politiku - nemaju. Jer su još, pride, ujedinjeni i isti u zajedničkoj želji da se dokopaju vlasti, a šta bi sa njom radili nego – da Srbiju ponovo u onaj isti užas pretvaraju kao što su već činili kada su zajedno i bili na vlasti, da je vraćaju u mrak iz kog smo već jednom jedva glavu izvukli i to uspeli zahvaljujući upravo Aleksandru Vučiću.

E, to ne mogu da mu oproste. A zato narod ne može i neće da oprosti njima – ni ono što su mu već radili, kao ni njihovo sramno ponašanje danas. Voljom upravo tog naroda, bulumenta iz bivšeg režima ne može ni da pobedi Aleksandra Vučića nikada, niti će. Većinska, pristojna i odgovorna Srbija, zgađena svakim novim sebičlukom i bezobrazlukom ove „leve“ i „desne“ strane suštinski iste gomile štetočina – samo još snažnije stoji uz svog predsednika i svoju Srbiju. Ko to ne razume, o Srbiji i našem narodu ne zna ama baš – ništa.

BONUS VIDEO:

"NIKADA VIŠE NEĆEMO SLATI DECU U SARAJEVO": Ovo je hotel u kom su napadnuta srpska deca

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (65)

SI APLAUDIRAO VUČIĆU: Ove moćne reči predsednika Srbije oduševile najmoćnijeg čoveka sveta (VIDEO)