KURTIJEVI ROSU MONSTRUMI PRETUKLI SRBINA U BANJSKOJ: Razbili čoveku sve u kući, pa ga bacili na beton i gazili (VIDEO)

Novosti online

27. 09. 2023. u 16:34

PRIPADNICI ROSU pretukli su Srbina iz Banjske zbog zelene košulje koju je imao u kući.

КУРТИЈЕВИ РОСУ МОНСТРУМИ ПРЕТУКЛИ СРБИНА У БАЊСКОЈ: Разбили човеку све у кући, па га бацили на бетон и газили (ВИДЕО)

Foto: D. Zečević

ROSU je pre tri dana na silu upala u srpsku kuću u Banjskoj i izvršila premetačinu.

- Razbili su mi sve u kući i našli jednu pocepanu vojnu košulju koju sam nosio kada sam išao u šumu. Kad su našli košulju, pet-šest njih su me zgrabili i bacili na beton. Gazili su me. Pogledajte mi ruke i noge! Leđa su još gora! - kazao je Slaviša Antonijević (53), meštanin Banjske.

Maltretiranje srpskog naroda od strane ROSU je redovna pojava na Kosovu i Metohiji. Samo ove godine, batinaši albanskog separatističkog lidera Aljbina Kurtija. O tome koliko je srpski narod izložen pritiscima i napadima, govore brojevi ispaljenih hitaca i bačene bombe, i to samo u toku ove godine. Od januara ove godine, bilo je osam situacija koje su eskalirale pucnjavama i u mnogima od njih su ranjeni Srbi, ili je njihova imovina u velikoj meri oštećena.

U nastavku teksta pogledajte hronološki poređane napade na Srbe na Kosovu i Metohiji:

6. januar - Albanac pucao na Stefana Stojanovića (11) i Miloša Stojanovića (21) u Gotovuši dok su nosili badnjak i zadao im prostrelne rane.

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

23. januar - Pripadnici ROSU su kod Bistričkog mosta pucali na automobil u kome su bili Dušan S. i Miljan D., koji je pogođen metkom.

26. januar - U multietničkom naselju Suvi Do pucano je u vazduh iz albanskog vozila u pokretu.

3. februar - Muškarac albanske nacionalnosti ispalio više metaka iz automobila u pokretu u Gračanici.

10. april - Tzv. kosovska policija pucala na Milana Jovanovića (39) iz Zvečana, kod nelegalnog punkta na Bistričkom mostu i zadala mu prostrelne rane iznad ključne kosti.

16. maj - Nepoznate osobe pucale iz automobila u pokretu prema srpskoj školi u Ugljaru.

26. maj - Više od 10 Srba povređeno u napadu ROSU jedinica i pripadnika tzv. kosovske policije prilikom nasilnog upada na severu KiM;

29. maj - Tokom nemira u Zvečanu, kada su naoružane snage napale goloruki srpski narod, povređena 52 Srbina. Teško je ranjen Dragiša Galjak, koji je pogođen s dva metka s leđa, a teške telesne povrede zadobili su Dragiša Milović i Časlav Sofronijević.

5. avgust - Na imovinu poslanika Srpske liste Zorana Maksimovića, iz Raniluga, bačena je eksplozivna naprava.

22. septembar - Bačene eksplozivne naprave na kuće predstavnika Srpske liste u Kosovskom Pomoravlju – na kuću Srđana Ristića i Zorana Ristića u Ranilugu, i Vladice Aritonovića u selu Glogovce.

Podsećamo, 24. septembra, u vatrenom obračunu sa takozvanom kosovskom policijom u Banjskoj stradali su Ivan M. i Bojan M. iz Leposavića, kao i Stefan N. iz Zvečana. Takođe, u razmeni vatre ranjen je i Srbin V. T., kojem je sud u Prištini odredio pritvor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (36)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove