OTVARANJE POSTAVKE "KAMEN I CVET": Izložba radova Ružice Bajić Sinkević i Milice Đurov

J.D.

04. 04. 2022. u 22:01

Izložba pod nazivom „Kamen i cvet", Ružice Bajić Sinkević i Milice Đurov, biće otvorena sutra od 19 časova u Maloj galeriji ULUPUDS.

ОТВАРАЊЕ ПОСТАВКЕ КАМЕН И ЦВЕТ: Изложба радова Ружице Бајић Синкевић и Милице Ђуров

Privatna arhiva

Izložba pod nazivom postavlja u odnos dijaloga mozaičke objekte i asamblaže manjeg formata.

Umetnice, srodnih poetika, bave se analizom ženskog principa kroz različite likovne discipline i motive.

Ispod površine je serija mozaičkih instalacija malog i srednjeg formata. Ovim ciklusom dominiraju radovi sfernog oblika rađeni u tehnici mozaika. Umetnica kroz ovaj projekat ispituje šta se nalazi ispod površine, ljušture, spoljašnjosti.

Pod staklom je serija asamblaža malog formata koja za centralni motiv ima orhideju – orhideju kao simvol ljubavi i plodnosti, kao objekat divljenja, manifestaciju ženstvenosti, želju za intimom i spokojem...

Asamblaži predstavljaju težnju umetnice da se taj doživljaj lepote očuva, da traje. Orhideje su slikane na recikliranom papiru kombinovanom tehnikom (akril, tempera, akvarel olovka...) i spajane sa sitnim kamenom i segmentima osušene biljke.

Asamlaži stavljaju orhideje pod staklo (u staklena zvona, tegle, kutije) čime se nastoji kreirati utisak fiksiranosti u formalinu, nalik nalik muzejskom/laboratorijskom eksponatu. Radovi su nastajali od 2019. do 2021. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

RUSIJA U ČUDU: Tenisera koji zna i kako se Đoković pobeđuje u finalu - ne puštaju na Olimpijske igre Pariz 2024?