PONOVO IDE VOZ NA RELACIJI BAR-PODGORICA: Požar kod Sutomora juče blokirao železnički saobraćaj

Novosti online

11. 08. 2022. u 18:03

ŽELEZNIČKI saobraćaj na relaciji Bar-Podgorica ponovo je uspostavljen nakon prekida koji je usledio juče zbog požara.

ПОНОВО ИДЕ ВОЗ НА РЕЛАЦИЈИ БАР-ПОДГОРИЦА: Пожар код Сутомора јуче блокираo железнички саобраћај

Foto: B. Dabić

Podsećamo, juče u 18.43 časova došlo je do prekida saobraćaja na delu pruge između stanica Sutomore i Bar zbog požara koji je zahvatio veliku površinu pored pruge, a zbog intervencije vatrogasne službe.

Požar se velikom brzinom proširio zbog vetra pa je jednim delom zahvatio sami kolosek gde je došlo do oštećenja pružnih pragova i kablovskih instalacija koje se nalaze uz pružni kolosek.

Ekipe Železničke infrastrukture su odmah po prijemu informacija o požaru u pružnom pojasu krenule na teren sa dve protivpožarne jedinice i zajedno sa vatrogasnom službom.

- Posle završetka gašenja na pružnom koloseku otpočela je sanacija kojoj pored radnika Železničke infrastrukture sprovode i radnici preduzeća Fidija koji su se našli u blizini sa svojim sredstvima. Zatvor koloseka međustaničnog rastojanja Sutomore Bar je završen u 13:32 časa kada su završeni nužni radovi na sanaciji pružnih pragova i tom prilikom je zamenjeno 55 pragova. Zbog angažovanja helikopterske jedinice na gašenju požara pored pruge napon na relaciji Sutomore Bar nije uključen u trenutku osposobljavanja pruge kako se ne bi ugrozilo gašenje požara na terenu što je zahtevano od strane Službe za zaštitu i spašavanje - navodi ŽPCG.

Napon je uključen u 15.11 časova po završetku gašenja požara i uspostavljeno normalo odvijanje saobraćaja između stanica Sutomore i Bar.

Kombinovani međunarodni voz je pokrenut iz stanice Virpazar u 13.14 časova za Zemun, a putnicima je obezbeđena voda i sendviči.

- Noćni voz iz Bara će biti pokrenut prema redu vožnje, a normalizovan je i lokalni saobraćaj koji je sve vreme bio pokriven alternativnim prevozom (autobusima). Saobraćaj autobusa se odvijao otežano zbog velikih gužvi u drumskom saobraćaju - navodi ŽPCG.

Cisterna ŽICG za gašenje požara je u pripravnosti i večeras.

(CDM)

BONUS VIDEO - Dramatično između Bara i Sutomora

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)