ISTA HRANA 24 ČASA: Jednostavna dijeta, a super efekat - Svaki dan druga grupa namirnica

V. N.

01. 07. 2022. u 14:50

UKOLIKO ste od onih koji brzo odustanu od dijete jer vas zamara da stalno mislite šta bi trebalo da spremite i u kojoj količini, predlažemo vam jednostavniji način da izgubite višak kilograma.

ИСТА ХРАНА 24 ЧАСА: Једноставна дијета, а супер ефекат - Сваки дан друга група намирница

Foto Shutterstock

U periodu od sedam dana, svakog dana na jelovniku bi trebalo da vam se nađe po jedna grupa namirnica. Na primer, ponedeljkom jedite meso, utorkom mlečne proizvode, sredom povrće, četvrtkom ribu, petkom voće, subotom jaja, a nedeljom samo tvrde sireve. Dakle, pravila ove dijete su toliko jednostavna za pamćenje da je teško u bilo čemu pogrešiti.

Prednost ovog načina ishrane je i što nema ograničenja u količini unete hrane.

Meso, riba i jaja se pripremaju na sve moguće načine ali je ipak preporuka da to ne bude prženje. Dakle, kuvanje, barenje, parenje, dinstanje, grilovanje - sve to dolazi u obzir osim prženja. Isto važi i za povrće. Unos vode treba da bude nešto povećan.

* * * * * * *

Zeleni šejk

Što se tiče zdravstvene strane - ovo je prilično nutritivno neuravnotežena dijeta, jer je sve ono što je bitno organizmu razbacano po različitim danima: i ugljeni hidrati i proteini i vitamini i minerali. Zato, svakoga dana kada se jede neka koncentrisana namirnica (meso, jaja, riba, sir) - pije se do litar zelenog šejka, a dozvoljene su i do dve šoljice kafe bez mleka i šećera. Zeleni šejk se priprema neposredno pre konzumacije, a pravi se od lisnatog zelenog povrća i krastavca. Najbolji rezultati se postižu ako se koriste kelj, spanać ili zelena salata. Za poboljšanje ukusa koristi se jedna jabuka (samo kisele sorte) i kašičica soka od limuna. Različito zeleno lisnato povrće možete kombinovati: pre podne recimo šejk od kelja, a po podne od spanaća ili blitve.

Foto: Free Images Pixabay

* * * * * * *

Kako deluje?

Jedući istu hranu ceo dan, ulazite u stanje zasićenja i smanjenja količine unosa hrane, a samim tim i kalorija. Osim toga, probava je prinuđena da menja "program" rada svaka 24 časa što dodatno ubrzava metabolizam i utiče na težinu. Planiranje obroka je brzo i jednostavno i ostavlja dosta vremena za druge aktivnosti.

* * * * * * *

Trajanje

Ova dijeta se sprovodi tačno sedam dana i očekivani gubitak je oko dva do tri kilograma.

Ipak, očekujte da će dobar deo ovog gubitka otpasti na vodu i crevni sadržaj, ali telo će splasnuti i osetićete značajnu promenu. Moguće je dijetu sprovoditi periodično i na taj način održavati težinu.

BONUS VIDEO - SOLARNA VODA ZA PROČIŠĆAVANjE ORGANIZMA: Evo kako se pravi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)