OSVEŽAVA, DIJETALAN, UBLAŽAVA BOL: Krastavac - idealno povrće za vrućine, a neutrališe zadah
IAKO se smatra samo letnjim povrćem koje osvežava, krastavac ima još sijaset dobrih lekovitih osobina.

Foto Shutterstock
Pomaže u zdravlju srca, deluje protivupalno, ublažava bol, prevenira neurološke bolesti, smanjuje rizik od raka, štiti zdravlje kostiju, pomaže mršavljenju i podstiče probavu.
Krastavac se preporučuje naročito onima koji pate od lošeg zadaha, jer je bogat vodom i vlaknima koji neutrališu mikroorganizme i toksine iz usne duplje.
BONUS VIDEO - SOLARNA VODA ZA PROČIŠĆAVANjE ORGANIZMA: Evo kako se pravi
Preporučujemo

LUBENICA ZA SVAKI OBROK: Iskoristite sezonu bostana da smršate (JELOVNIK)
24. 07. 2022. u 19:50

ZABORAVITE NA LOŠ HOLESTEROL: Masnoća u krvi nestaje sa 12 šljiva dnevno
25. 07. 2022. u 14:50

(MAPA) KRAJEM LETA ČEKA NAS KATASTROFA: Morske temperature na rekordnom nivou, veliki rizik od razornih oluja
ISTORIJSKI toplotni talas koji je zahvatio Mediteran i Evropu podigao je temperaturu mora na rekordne nivoe, povećavajući rizik od razornih poplava i ekstremnih vremenskih nepogoda širom južne Evrope u narednim mesecima, piše sajt Severe Weather Europe.
01. 07. 2025. u 13:58

"MOGLO BI UMRETI 4.500 LjUDI" Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi
JUŽNA Evropa suočava se sa žestokim toplotnim talasom - temperature prelaze 40 stepeni Celzijusa, a u španskoj pokrajini Uelva izmereno je rekordnih 46 stepeni, što je najviša junska temperatura u istoriji zemlje. Istovremeno, Italija, Grčka, Portugalija i Zapadni Balkan takođe beleže rekordne vrućine, praćene šumskim požarima i ljudskim žrtvama.
01. 07. 2025. u 11:45

AGENT MOSADA U POLITIČKOM VRHU SIRIJE: Vešanje izraelskog špijuna snimano i prenošeno uživo (FOTO/VIDEO)
MNOGI ga smatraju najboljim izraelskim špijunom ikada. Sa lažnim identitetom sirijskog muslimana rođenog u Libanu, Eli Koen je imao jedan cilj - da kao operativac Mosada sazna poverljive informacije koje će koristiti Izraelu.
01. 07. 2025. u 12:48
Komentari (0)