VEŽBAJTE I TOKOM PRAZNIKA: Kilogrami se lako nakupljaju - evo kako da ih eliminišete

V. N.

03. 01. 2023. u 10:50

VREME novogodišnjih praznika trebalo bi da se iskoristi za odmor, ali samo u psihološkom smislu.

ВЕЖБАЈТЕ И ТОКОМ ПРАЗНИКА: Килограми се лако накупљају - ево како да их елиминишете

Foto Shutterstock

Telu je dovoljan redovan i pravovremen san i u fizičkom smislu bićete odmorni.

Dakle, nema opravdanja da tokom prazničnih dana ne budete fizički aktivni. Rekreacija je dobrodošla i zbog "pojačane" praznične trpeze, jer kilogrami se lako nakupljaju, a teško eliminišu. Zato, budite pametni u raskošnoj ponudi tokom prazničnih trpeza. Jer, na svakoj prazničnoj gozbi se može naći dobrih proteina i kvalitetnog zeleniša.

Ukoliko imate već uhodan način vežbanja, savet je da ga se pridržavate i za vreme praznika. U suprotnom, iskoristite slobodno vreme da se organizujete po pitanju vremena koje odvajate za fizičku aktivnost.

Za početak dovoljno je da svako drugo jutro prepašačite distancu od pet kilometara, a zatim uradite vežbe koje efikasno zatežu mišiće trbušnog zida.

Foto Shutterstock

 

Prednji izdržaj

Oslonite se na podlaktice i na prste stopala. Celo telo je opruženo i stegnuti su mišići nogu, zadnjice i stomaka. Vodite računa da donji deo leđa "ne propadne" ispod ramena. Zadržite tu poziciju najpre 30 sekundi, a onda svaki sledeći trening povećavajte za po 10 sekundi.

Dijagonale

Ležeći na leđima, noge podignite pod uglom od 90 stepeni u odnosu na trup, kolena blago savijte, ruke raširite u stranu. Podižući samo ramena sa poda, levom rukom idite ka desnom stopalu. Zatim se vratite u početni položaj, pa onda druga strana. Uradite četiri serije po 20 ponavljanja, dakle leva i desna strana po 10.

Klasični trbušnjaci

Lezite na leđa i stavite ruke na potiljak. Noge savijte u kolenima. Podižite lopatice i grudi od podloge dok bi donji deo leđa trebalo da ostane priljubljen na podlogu. Pre podizanja udahnite vazduh, a dok se podižete izdišite. Uradite 30 trbušnjaka u tri navrata.

Printskrin

Polusklopke

Ležeći na leđima, ruke stavite iza glave, noge opružite i spustite na pod. Jedna noga se podiže pod uglom od 90 stepeni u odnosi na trup i podižu se ramena i lopatice, ali tako da donji deo leđa ostane u kontaktu sa podlogom. Snažno stegnite stomak, izbacujte vazduh dve do tri sekunde u tom zgrčenom položaju, pa se vratite u početni položaj. Zatim to isto uradite drugom nogom. Uradite četiri serije po 20 ponavljanja, 10 po nozi.

BONUS VIDEO - Jednostavne vežbe za jutarnje razgibavanje: Malo vremena za lep početak dana

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)