MIRSAD ĐERLEK IZ MOSKVE: Srbija dobila pohvale za organizaciju i funkcionisanje Zdravstvenog sistema

I. K.

14. 12. 2021. u 10:37

DOKTOR Mirsad Đerlek izjavio je danas da je Srbija na naučnom skupu u Moskvi dobila pohvale za organizaciju i funkcionisanje Zdravstvenog sistema.

МИРСАД ЂЕРЛЕК ИЗ МОСКВЕ: Србија добила похвале за организацију и функционисање Здравственог система

Foto: I. K.

Srbija je dobila u Moskvi pohvale za organizaciju i funkcionisanje Zdravstvenog sistema. U Moskvi se danas i sutra održava veliki naučni skup pod pokroviteljstvom SZO. Razgovaraće se o tri teme:

1. hronične nezarazne bolesti,

2. kovid 19,

3. digitalizacija u zdravstvu.

- Iskoristio sam priliku i kratko razgovarao sa direktorom SZO za Evropu dr Hansom Klugeo, preneo mu pozdrav ministra Zlatibora Lončara. Gospodin Kluge je rekao nekoliko rečenica u kojima je pohvalio MZ Republike Srbije, našu organizaciju i fukcionisanje. I ne samo on, takođe je na ministarskom sastanku koji je organizovan na margini skupa nekoliko ministara pohvalno govorilo o našem zdravstvenom sistemu. Svi su konstatovali da smo u teškim uslovima borbe sa pandemijom uspeli da unapredimo celokupan zdravstveni sistem. Čast i zadovoljstvo je biti na ovom skupu i predstavljati Ministarstvo zdravlja i našu državu. Upoznao sam sve učesnike šta je Srbija uradila do sada o svim temama o kojima se ova dva dana govori. Razmenićemo iskustva i dogovoriti kako unaprediti zdravstveni sistem u budućnosti i odgovoriti izazovima koji nas čekaju - rekao je Đerlek.

BONUS VIDEO:

RUŽIĆ U DUBAIJU: Druga investiciona konferencija na Expo 2020

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)