NISU POVREĐENA PRAVA DECE: Oglasio se nadležni Pokrajinski sekretarijat o oduuzimanju sinova Novosađanki Ani Mihaljici

Z. G.

08. 03. 2024. u 16:00

CENTAR za socijalni rad Grada Novog Sada postupao u skladu sa interesom maloletne dece i preduzeo je adekvatne mere porodičnopravne zaštite iz svoje nadležnosti, saopštio je Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, povodom slučaja izmeštanja troje dece Mihaljica u sigurnu kuću.

НИСУ ПОВРЕЂЕНА ПРАВА ДЕЦЕ: Огласио се надлежни Покрајински секретаријат о одуузимању синова Новосађанки Ани Михаљици

Z. Grumić

- Nakon sprovedenih postupaka pred ovim sekretarijatom utvrđeno je da Centar svojim postupanjem nije povredio niti ugrozio prava malodobne (maloletne) dece Mihaljica – navodi se u saopštenju.

Taj sekretarijat, kao nadležni organ za nadzor nad stručnim radom centara za socijalni rad na teritoriji Vojvodine, postupao je u dva predmeta čiji je podnosilac Ana Mihaljica iz Novog Sada, majka dece.

Prvi je nadzor nad stručnim radom Centra za socijalni rad Grada Novog Sada po pritužbi a drugi je postupanje po žalbi protiv rešenja organa starateljstva o postavljanju privremenog staratelja maloletnoj deci Mihaljica.

- Svrha izdvajanja deteta iz porodice mora biti zaštita njegovog života, zdravlja i razvoja, osiguravanje privremenog staranja o detetu izvan porodice i stvaranje uslova za povratak porodici – navodi Pokrajinski sekretarijat, uz napomenu da je, u skladu sa zakonom, nalaz i stručno mišljenje organ starateljstva prosledio Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu radi preduzimanja odgovarajućih mera.

Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova dao je Centru za socijalni rad Grada Novog Sada preporuku za promenu voditelja slučaja, kako bi se umirila javnost i zbog prepoznatog rizika po njegovu bezbednost.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima