LUKA I DENIS NA OLIMPIJADI: Učenici Pete beogradske gimnazije učestvovaće na evropskom takmičenju iz geografije

B.B.

17. 06. 2024. u 15:42

UČENICI Pete beogradske gimnazije Luka Janičić i Denis Šabotić učestvovaće na Evropskoj olimpijadi iz geografije - EGEO 2024, koje je i poslednje takmičenje u ovoj školskoj godini.

ЛУКА И ДЕНИС НА ОЛИМПИЈАДИ: Ученици Пете београдске гимназије учествоваће на европском такмичењу из географије

Radovi su koštali više od 500 miliona dinara / Foto Beoinfo

Oni će na takmičenje otići zahvaljujući donaciji Košarkaškog kluba Partizan, a kako je rekla direktorka Pete beogradske gimnazije Borka Popović, učenici su ove i prošle godine osvojili više od 40 nagrada na državnim takmičenjima.

- Oni su osvojili prvo mesto na Republičkom takmičenju iz geografije i kvalifikovali se za Evropsku geografsku olimpijadu koja će se ove godine održati u Srbiji, na Kopaoniku od 28. juna do 4. jula - istakla je Popovićeva. - Kotizacija za takmičenje je obezbeđena sponzorstvom i to je primer divne saradnje škole i Saveta jer je upravo posredstvom članice Saveta, uspostavljen kontakt sa KK 'Partizan', koji će obezbediti sredstva za uplatu kotizacije za ova dva učenika, inače i navijača našeg sjajnog kluba.

Prema njenim rečima, KK Partizan je prepoznao značaj ovakvog gesta i podrške mladim učenicima, budućim naučnicima i reagovao u kratkom roku, uplativši navedenu donaciju, a sve sa ciljem i da se skrene pažnja javnosti i drugih potencijalnih donatora da je za sva ova takmičenja potrebna podrška šire zajednice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRBI PEVALI, A ONDA... Onda su naišli Danci i desilo se - ovo! (VIDEO)