DIREKTOR TIRŠOVE: Od početka epidemije izlečeno 50 kovid pacijenata

Tanjug

11. 01. 2021. u 14:36

OD početka epidemije virusa korona u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj lečeno je 50 kovid pacijenata, kaže direktor te zdravstvene ustanove dr Siniša Dučić i dodaje da je od tog broja sedmoro dece bilo na respiratu, ali da su svi uspešno izlečeni i otpušteni na kućno lečenje.

ДИРЕКТОР ТИРШОВЕ: Од почетка епидемије излечено 50 ковид пацијената

Foto: I. Marinković

On je za RTS naveo da Tiršova nije kovid bolnica i da od početka epidemije najmlađe pacijente prima KBC "Dragiša Mišović", a da su Tiršova i Institut za majku i dete predviđeni za najteže kovid pacijente čije zdravstveno stanje zahteva lečenje u jedinicama intenzivne nege.

U ovom trenutku imamo jednog kovid pacijenta, kaže doktor Ducic. Pojašnjava da je reč o dečaku koji je operisao tumor mozga i dok je bio na kućnom lečenju zaražen je koronavirusom. sada je u dobrom opštem stanju.

Kako kaže od početka epidemije 12 odsto zdravstvenih radnika u Tiršovoj je bilo zaraženo virusom, manje od 10 odosto je zahtevalo bolničko lečenje i niko nije bio u jedinici intezivngg lečenja.

Dučić je naveo i da nijedan zdravstveni radnik koji je juče vakcinisan Fajzerovom vakcinom nije prijavio neželjene reakcije, već samo laganu nelagodnost, ali da nije bilo ozbiljnijih promena.

-Vakcinisli smo sve zainteresovane zdravstvene radnike i nemedicinsko osoblje, jedan broj zdravstvenih radnika se opredelio za rusku vakcinu - rekao je Dučić.

Tiršova je prošle godine imala više od 112.000 pregleda, 14.500 pacijenata je bilo hospitalizovano, izveli su 3.500 operacija, i oko 3.000 manjih hirurških intervencija.

Dučić kaže da je deo zdravstvenih radnika iz njihove ustanove bio u kovid sistemu, da su išli na ispomoć u kovid bolnice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima