ERDOGAN: Prioritet ekonomskog tima je da smanji inflaciju na jednocifren broj

Tanjug

17. 06. 2023. u 18:34

TURSKI predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je danas da će prioritet njegovog novog ekonomskog tima biti da smanji inflaciju na jednocifren broj, sa sadašnjih 40 odsto.

ЕРДОГАН: Приоритет економског тима је да смањи инфлацију на једноцифрен број

Foto: Turkish Presidency via AP, File

-Sada, kada su izbori gotovi, naša ruka je snažnija. Smanjićemo inflaciju na jednocifrenu brojku, to će biti naš prioritet. Ekonomija se brzo oporavlja nakon dva razarajuća zemljotresa u februaru, rekao je Erdogan, prenosi Blumberg.

On je na redovnoj generalnoj skupštini Skupštine turskih izvoznika rekao i da Turska ove godine planira da poveća izvoz u druge države.

-Uprkos negativnim globalnim ekonomskim okolnostima, želimo da povećamo naš izvoz na 265 milijardi dolara na kraju ove godine, i na 285 milijardi dolara sledeće godine. Cilj za 2028. godinu je dostići izvoz od 400 milijardi dolara i više od toga, poručio je Erdogan, prenela je Anadolija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove