PLATE U SRBIJI SU NAJVIŠE U REGIONU Vučić: Profesionalni vojnik imao je platu od 33 hiljade, a danas običan vojnik 82 hiljade dinara

Novosti online

06. 10. 2024. u 21:26

PREDSEDNIK Republike Srbije gostovao je u emisiji Hit-tvit na TV Pinu gde je istakao da su plate u Srbiji najviše u regionu, i da je naša zemlja pretekla mnoge zemlje regiona po visini prihoda.

ПЛАТЕ У СРБИЈИ СУ НАЈВИШЕ У РЕГИОНУ Вучић: Професионални војник имао је плату од 33 хиљаде, а данас обичан војник 82 хиљаде динара

Foto: Profimedia

- Morao sam da pomognem Vučeviću i Malom da skinemo više od 3 milijarde evra zahteva ministara jer bi to unuštilo zemlju... Pročitaću vam deo, doktor specijalista je imao platu 67 hiljada, a u januaru 2025. biće preko 120 hiljada... Profesionalni vojnik sa 33 hiljade, a danas običan vojnik na 82 hiljade dinara... Samo da vidite šta smo uradili u prethodnih deset godina. Pokazalo se da politika rada, marljivosti je ona koja se uvek isplati - kazao je Vučić. 

Pokazalo se da je politika rada i marljivosti, kao i teških odluka, ona koja se uvek isplati, istakao je.

- Plata učitelja i razrednog starešine iznosi 103.879, to je osnovna plata. Da li je to dovoljno? Nije nikad i to je dobro, da ljudi žele i osećaju da je država snažna i da želi više, samo moramo da budemo fer prema sebi i kažemo šta je velika stvar, a šta može da bude bolje. Razlika u platama je između 120 i 125 odsto, koliko je standard bolji i veći.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)