RISTIĆ NESTAO BEZ TRAGA: Odloženo suđenje za "prvu otmicu zemunskog klana"

S. J. M.

05. 07. 2024. u 15:52

GORAN Ristić, okrivljeni za učešće u prvoj otmici zemunskog klana, čija žrtva je bio Novak Stevanić (22), nakon čega je opljačkana njegova porodica, nije se danas pojavio na suđenju za ovo delo u Višem sudu u Beogradu, niti je opravdao izostanak.

РИСТИЋ НЕСТАО БЕЗ ТРАГА: Одложено суђење за прву отмицу земунског клана

Foto Privatna arhiva

Njegov advokat ga je zvao, ali se nije javljao na telefon. Zbog toga je suđenje odloženo i naloženo je da na sledeće u septembru Ristića privede policija.

Takođe, na suđenje zbog zdravstvenih problema danas nije došao ni predsedavajući sudija.

U ovom procesu osim Ristića okrivljeni su Milan Radukić i Saša Đajić, nekadašnji policijski službenici, a bivši pripadnik zemunskog klana Nikola Bajić u junu je sklopio sporazum sa Višim tužilaštvom o priznanju krivice.

Prema optužnici policijski inspektori su legitimisali Novaka, naredili mu da pređe u "golf", koji je vozio "zemunac" Ristić i predali ga Dušanu Spasojeviću. Od Novaka su uzeli ključeve i Milan Luković je sa još nekoliko saradnika otišao u stan Stevanića, ali nije mogao da nađe sef. Tada je Dušan udarao zatočenog i vezanog Novaka da kaže gde je, pa je mladić rekao, nakon čega su ispod parketa izvadili sef, otvorili ga brusilicom i odneli 100.000 nemačkih maraka, 20.000 dinara, 4,5 kilograma zlata i četiri pištolja. Bajić je priznao da je te noći čuvao Novaka i posle pljačke, kada mu je Spasojević javio, pustio ga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PONAVLJA SE ČETVRTFINALE EURO 2024?! Neverovatna frka na Evropskom prvenstvu u fudbalu!