NOVI DETALJI ISTRAGE SAMOUBISTVA SUPRUŽNIKA LAVA I MARTINE: U ovom pravcu sada ide istraga

Lj. Preradović

18. 04. 2024. u 18:40

SUPRUŽNICI Martina Petrović Suvajdžić (23) i dve godine stariji Lav Petrović Suvajdžić, koji su prvog dana marta skočili sa 17. sprata zgrade u novosadskom naselju Liman 2, preminuli su zbog zadobijenih povreda, usled pada sa visine.

НОВИ ДЕТАЉИ ИСТРАГЕ САМОУБИСТВА СУПРУЖНИКА ЛАВА И МАРТИНЕ: У овом правцу сада иде истрага

FOTO:Lj.P.

 Iz zapisnika o hemijsko-toksikološkim analizama uzoraka uzetih od oboje, kako navode za "Novosti" u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu, proizlazi da je kod oboje u organizmu pronađeno prisustvo alkohola, ali i lekova protiv bolova, povišene telesne temperature i kašlja, kao i njihovih metabolita.

Njih dvoje su se, podsetimo, te večeri oko 22 časa, odlučili na samoubistvo skokom sa solitera u Bulevaru cara Lazara 7. Prethodno su, kako se sumnja, usmrtili dvojicu svojih sinova starih godinu i tri godine. Nakon što su supružnici identifikovani, 2. marta su u kući u Petrovaradinu gde su živeli, pronađena beživotna dečja tela. Prva sumnja, da su ih usmrtili, pala je na roditelje.

Dosadašnji rezultati obdukcije i toksikoloških analiza, pokazali su da je u telima dvojice mališana bilo i etanola koji bi mogao da bude uzrok smrti, a ne neki pesticidi, kako su u početku preneli pojedini mediji.

Prvi toksikološki rezultati su, kako smo ranije objavili, pokazali da u telima dečaka postoje određene supstance koje su mogle dovesti do njihove smrti, ali su dodatne analize nastavljene jer nije utvrđeno da li su usmrćeni slučajno ili namerno.

Istraga u više pravaca

U KUĆI su pronađeni određeni egipatski simboli, a na stolu je, navodno, bio i papir sa molitvom satani, pa se utvrđuje da li je reč o okultizmu, odnosno da li su eventualno pripadali nekom religijskom kultu. Istraga se vodi i u tom pravcu.

- Ipak, sve supstance su mogle da prouzrokuju smrt tako da se još veštači koliki je procenat nađen u telima i koliko je mogao štete da nanese deci s obzirom na koncentraciju i uzrast i težinu mališana - saznajemo od izvora upoznatog sa istragom, koja je još u toku.

Ono što se zasad sigurno zna jeste da deca nisu preminula nasilnom smrću i da u ovom zločinu nije učestvovalo treće lice, ali da se sa sigurnošću ne može utvrditi da li su osumnjičeni zajedno otrovali decu ili je to učinio otac, odnosno majka. Na telima dece u kući u Petrovaradinu, gde je par živeo, nije bilo vidljivih povreda, niti krvi, a na stolu je, prema nezvaničnim saznanjima, pronađena flaša sa nekom supstancom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu