POČELE PROBE "SIMPTOMA": Po tekstu Milice Snive sprema se nova predstava u Ateljeu 212

V.V.S.

31. 01. 2024. u 13:11

ZA Scenu "Petar Kralj" Ateljea 212 priprema se nova predstava po romanu Milice Snive, u dramatizaciji i režiji Ive Milošević.

ПОЧЕЛЕ ПРОБЕ СИМПТОМА: По тексту Милице Сниве спрема се нова представа у Атељеу 212

foto Atelje 212

U središtu priče je egzistencijalna, identitetska i emocionalna kriza tridesetosmogodišnje Sanje, žene na prekretnici života. Od kako su joj roditelji prokockali stan, živi sa dementnom tetkom i suočava sa činjenicom da ju je muž (koji je na samrtničkoj postelji) prevario i preispituje (ne)mogućnost ljubavi i iskrenih odnosa u surovom svetu neoliberalnog kapitalizma i šunda u kome živi...

Iva Milošević (čija je predstava "Amsterdam" trenutno na repertoaru Ateljea) kroz ovu dramatizaciju progovara o važnosti teme mentalnog zdravlja, krize kroz koju svaki pojedinac prolazi u suočavanju sa samima sobom.

Predstava "Simptomi" zamišljena je kao intimna predstava sa četvoro glumaca - Anom Mandić, Branislavom Trifunovićem, Jelenom Stupljanin i Darom Džokić. Dramaturg je Dimitrije Kokanov,scenograf Gorčin Stojanović, a kostimograf Marija Marković Milojev.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)