UKRAJINA ZAHTEVA OD NEMAČKE: Stavite sve na vojnu kartu i odmah nam dajte tenkove Leopard

Novosti online

01. 10. 2022. u 20:25

NEMAČKA mora da obezbedi Kijevu sve vrste naoružanja za borbu protiv ruske vojske, izjavio je aktuelni ukrajinski ambasador u Nemačkoj Andrej Meljnik.

УКРАЈИНА ЗАХТЕВА ОД НЕМАЧКЕ: Ставите све на војну карту и одмах нам дајте тенкове Леопард

Foto Tanjug/AP

Odgovarajuću izjavu diplomata je dao u intervjuu za Die Velt. Prema rečima Melnika, nemačka vlada treba da pruži vojnu pomoć Oružanim snagama Ukrajine što je pre moguće.

- Savezna vlada mora sve da stavi na vojnu kartu najkasnije sada i bez odlaganja opremi Ukrajinu svim sistemima naoružanja, uključujući glavne borbene tenkove Leopard - rekao je Meljnik.

Foto: Printscreen/Jutjub/ TVP Info

U vezi isporuke oružja Ukrajini, nemački kancelar Olaf Šolc ostaje pri stavu da Ukrajina treba da dobija oružje koje može odmah upotrebiti preko drugih zemalja NATO, koje imaju oružje ruske proizvodnje, a da će Nemačka zauzvrat tim državama dati svoje naoružanje u zamenu.

- Nemačka podržava Ukrajinu svom snagom i čini sve kako bi se sprečio direktan konflikt NATO i Rusije - objasnio je on ranije i dodao da to odgovara želji većine Nemaca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (9)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo