NISU NI STIGLI, A VEĆ IH POPRAVLJAJU: Sprema se centar za remont ukrajinskih "leoparda"

Novosti Onlajn

09. 03. 2023. u 15:49

POLjSKA počinje izgradnju objekata u kojim će se vršiti popravka ukrajinskih tenkova "leopard", izjavio je danas zamenik premijera Poljske i ministar odbrane te zemlje, Marijuš Blaščak.

НИСУ НИ СТИГЛИ, А ВЕЋ ИХ ПОПРАВЉАЈУ: Спрема се центар за ремонт украјинских леопарда

FOTO: AP/Tanjug

Rezervni delovi za ove tenkove ne proizvode se već dvadeset godina i trenutno ih ima manje nego što bi trebalo, podsetio je poljski zvaničnik, nakon čega je dodao da je to ujedno i glavni problem kada se radi o tim tenkovima, o čemu je već razgovarao sa nemačkim kolegom, Borisom Pistorijusom. 

Centar za popravku tenkova nalaziće se u gradu Gljivice, na jugu zemlje, i u njemu će se popravljati svi "leopardi" koju su već stigli u Ukrajinu, kao i svi oni za koje se zna da će Kijevu uskoro biti isporučeni.

- Spremni smo da obnovimo proizvodnju tih rezervnih delova, zajedno sa Nemačkom. Razgovaramo o tome da se 'leopardi', koji se već nalaze u Ukrajini ili koji tek treba da stignu u nju, popravljaju u Poljskoj - poručio je danas Blaščak.

On je kazao i da je danas u Ukrajinu iz Poljske stiglo još deset tenkova "leopard 2" od ukupno 14 koji su joj bili obećani. Tenkove su poslali i Kanada, Norveška i Španija, a Poljska, kako je otkrio, pokušava da ubedi Špraniju da Kijevu pošalje još dodatna četiri tenka. 

Varšava je, kako je kazao, završila i obuku ukrajinskih vojnika, koji su sada osposobljeni da koriste "leoparde". 

BONUS VIDEO: PRVI "LEOPARD" TENKOVI STIŽU U UKRAJINU - Transport sa aerodroma u Kanadi

(RT)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)