NENAJAVLJENO: Nova poseta Kijevu - evo sa kim se danas sastao Zelenski

Novosti online

09. 09. 2023. u 19:30

JAPANSKI ministar spoljnih poslova Jošimasa Hajaši i ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski sastali su se i dogovorili da počnu razgovore o bezbednosnim garancijama i saradnji na obnovi ukrajinske ekonomije, saopštilo je japansko Ministarstvo spoljnih poslova.

НЕНАЈАВЉЕНО: Нова посета Кијеву - ево са ким се данас састао Зеленски

Foto: Printskrin

Nenajavljena poseta Hajašija Ukrajina dolazi nakon što su zemlje G7 u julu saopštile da će započeti bilateralne pregovore o garancijama bezbednosti sa Ukrajinom, a uz Hajašija Kijev su posetili i lideri japanskih firmi poput osnivača i izvršnog direktora Rakuten grupe, Hirošija Mikitanija.

Japan planira da početkom sledeće godine bude domaćin sastanka o ekonomskoj obnovi Ukrajine.

U razgovorima sa ukrajinskim ministrom spoljnih poslova, Hajaši je ponovio čvrstu podršku Japana Ukrajini i istakao da je potrebno hitno okončanje ruske invazije uz pomoć međunarodne zajednice, dodaje se u saopštenju japanskog Ministarstva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!