UKRAJINSKI MEDIJI: Poljski prevoznici blokirali isporuku vojnog tereta Ukrajini

Novosti online

23. 11. 2023. u 22:00

ISPORUKE vojnog tereta i druge važne robe u Ukrajinu blokirane su zbog protesta poljskih prevoznika na granici dve zemlje, javlja novinska agencija UNIAN, pozivajući se na ukrajinske volontere i aktiviste.

УКРАЈИНСКИ МЕДИЈИ: Пољски превозници блокирали испоруку војног терета Украјини

Foto: Avaz

Kako se navodi, na ukrajinsko-poljskoj granici blokirano je na hiljade kamiona sa gorivom, dronovima, termovizirima i medicinskim materijalom. Kako je saopšteno, granicu ne mogu da pređu ni kamioni sa delovima za detektore dronova, što sprečava Ukrajince da nastave da proizvode tu važnu opremu.

Poljski prevoznici su početkom novembra počeli da blokiraju prelaze na granici sa Ukrajinom, jer su izgubili u konkurenciji sa ukrajinskim kolegama, pisao je „Politiko“. Oni traže da se izjednače njihova prava sa pravima vozača kamiona iz susedne republike, koji su dobili više privilegija nakon početka specijalne vojne operacije. Poljski vozači traže da se ukinu olakšice koje je EU dala Ukrajini, da se uvedu komercijalna ograničenja za prevoznike iz susedne države, ograniči njihov broj i da se ukinu dozvole izdate ukrajinskim transportnim kompanijama nakon 24. februara 2022. godine.

Ranije je saopšteno da poljski prevoznici propuštaju u Ukrajinu kamione sa humanitarnom i vojnom robom.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)